3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

180 Kiloluk Kadının ‘Beni Kurtarın’ Çığlığını Duyan Oldu

180 Kiloluk Kadının ‘Beni Kurtarın’ Çığlığını Duyan Oldu
Denizli’nin Çivril ilçesinde aşırı kiloları yüzünden hayatı kabusa dönen 65 yaşındaki Ülviye Akman’ın yardım çığlıklarını duyan oldu. Birçok başarılı ameliyata imza atan Pamukkale Üniversitesi Genel Cerrahi A.D.Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammed Raşid Aykota, 180 kiloya ulaşan kadına yardım etmek için harekete geçti.

Geçen hafta yaklaşık 3 yıldır aldığı kilolarla 180 kiloya ulaşan kendisini yatağa mahkûm ederek, hapis hayatı yaşatan  65 yaşındaki Ülviye Akman kilolarından kurtulmak için yardım istemişti. Çivril ilçesi Kızılcasöğüt Mahallesindeki evinde tek başına hayata tutunmaya çalışan Ülviye Akman’ın sesini Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde görevli bir çok başarılı ameliyata imza atan Genel Cerrahi A.D.Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammed Raşid Aykota duydu.

Kızılcasöğüt Mahallesinde bulunan evine gelerek Ülviye Akman’ı bilgilendiren Yrd. Doç. Dr. Muhammed Raşid Aykota; “Senin bu yardım çağrına kulak verdik. Senin tedavinle ilgileneceğiz. Gerekli ne varsa yapacağız merak etme sen. Önce hastaneye yatıracağız, planımız o şekilde. Şekerin, tansiyon, hastalıkların ne var ne yok önce onlarla bir ilgileneceğiz sonrasında da bir ameliyat planlıyoruz. Bu ameliyatta senin yürümene engel olan, şeker, tansiyon hastalığına sebep olan durumu ortadan kaldırmak için bir ameliyat tekniği var. Mide küçültme ameliyatı sağlığın için gerekli gibi görünüyor şuan. Kapalı bir ameliyat ama tabi planlayacağız. Hemen apar topar seni götürmek, ameliyat değil amacımız. Seni bir görelim, senin için elimizden ne gelebilir, senin için ne yapabiliriz onları konuşmaya geldik aslında. Bu gidiş kötü yoksa evde daha kötü olabilirsin. Elimizden gelen, senin için gerekli ne varsa yapılacağız. Beslenmeni, hastalıklarını düzenleyeceğiz ameliyata sen de tamam dersen yaparız. Senin sağlığını riske atacak bir şey yapamayız. Senin haberini görünce Pamukkale Üniversite Hastanesi başhekim bilgisi dâhilinde harekete geçtik. Senin için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Senin orada bütün tedavini yapacağız.” Şeklinde konuştu.

Ülviye Akman’ın tedavisinin nasıl yapılacağı hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Muhammed Raşid Aykota; “65 yaşındaki Ülviye teyze 180 kilo ağırlığında ve vücut kitle endeksi de 75 civarında. Hastamız süper obez dediğimiz gruba giriyor ve hiper tansiyon gibi hastalıkları mevcut. Hastamızın tedavisini yapmak üzere Pamukkale Üniversite Hastanesine şuan naklini gerçekleştiriyoruz. Teyze kimsesiz, bakanı yok ve kaymakamlığın desteği ile yaşamını sürdürmekte. Biz üniversiteye naklini alarak hastamıza bir mide küçültme ameliyatı planlıyoruz. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra kilo vermek amacıyla midesini küçülteceğiz ve sonrasında sağlığına kavuşmasını bekliyoruz.” dedi. 

Obez hasta sedyesi Çivril’de bulunmadığı için Denizli’den gelen ambulansla Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesine götürülen Ülviye Akman sağlığına kavuşacağı günü heyecanla bekliyor ve dua istiyor.

Kaynak genccivrilgazetesi.com

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!