3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Başkan Şevik, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Başkan Şevik, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik başkanlığında gerçekleştirilen Muhtarlarla İstişare Toplantısında mahallelerin acil çözüm bekleyen sorunları görüşüldü. Başkan Şevik, önümüzdeki günlerde mahalleleri de ziyaret ederek sorunları yerinde tespit edeceğini açıkladı.

Buldan Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Muhtarlarla İstişare Toplantısı’na Başkan Mustafa Şevik,  Ak Parti İlçe Başkanı Naci Çobuk, MHP İlçe Başkanı Yeşim Çankır, Belediye  meclis üyeleri, belediye birim amirleri ile 45 mahalle muhtarı katıldı.  

31 Mart seçimlerinin ardından ilk kez muhtarlarla bir araya gelen Başkan Şevik, bu toplantının geç kalınmış bir toplantı olduğunu vurgulayarak, “Bu toplantıyı daha önce yapmalıydık.  Ancak belediyenin maddi sıkıntılar ve sistemle alakalı çalışmalar toplantıyı geri bıraktı. Benim başkanlık yaptığım dönemi hatırlayan muhtarlarımız var. O dönemle her iki veya üç ayda bir muhtarlarımızla bir araya gelir, mahallelerin sorunlarını istişare ederdik. Yine öyle olacak. Sık sık biraya geleceğiz ve mahallelerimizin sorunlarını çözümü için koordineli bir çalışma gerçekleştireceğiz” dedi.

“Belediyecilik ve Muhtarlık siyasetin üstündedir”

Başkan Şevik,   önümüzdeki 5 yılın icraatlar açısından iyi bir dönem olacağının altını çizerek, “Belediyecilik ve muhtarlık biraz siyasetin üstünde olmalı. Siyasi angajman yapıp da siyasetin altında ezilmemeli. Samimiyet ve açık olmamız önemli. Verilen vaatlerde de yapılabilirlik derecesi önemli.  Biz sizlere karşı açık olacağız. Hemen yapabileceğimiz çalışmaları yapacağız.  Ama uzun vadeli sorunlar için de sizlerden süre isteyeceğiz.  Önümüzdeki günlerde ekibimle birlikte tek tek mahalleleri ziyaret edip, sorunları yerinde tespit edeceğiz.  İnanın önümüzdeki 5 yıllık dönem icraatlar açısından iyi bir dönem olacak” diye konuştu.

Çalışmalar esas ve usule aykırı

Muhtarların, mahallelerinde yarım kalan çalışmaları hatırlatması üzerine başkan Şevik, “Yarım kalan projeleri maalesef tamamlayamıyoruz. Çünkü hiçbir proje, esas ve usulüne uygun yapılmamış. Bunun gibi 4-5 yerde sosyal tesis var.  Ama usulüne uygun iş yok.  O nedenle yarım kalan çalışmaların devamını getiremiyoruz.  Biz de maddi ve teknik sıkıntıları bir an önce aşmak ve çalışmalarımıza başlamak istiyoruz” dedi.

Toplantıda, sırasıyla söz alan muhtarlar, mahallelerinde acil sözüm bekleyen sorunlarını Belediye Başkanı Şevik ile paylaştı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!