Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Babadağ’da Tarihe Yolculuk Kaynak Ailesinden Babadağ Ziyareti

Babadağ’da Tarihe Yolculuk Kaynak Ailesinden Babadağ Ziyareti
Babadağ’da tarihe yolculuk, ziyaretler ve turizm adımları ile devam ediyor. Babadağ’ı ziyaretlere bir yenisi daha eklendi. Mustafa Kaynak ve Nalan Kaynak Babadağ’ı ziyaret ederek tarihte yolculuğa tanıklık etti.

Denizli’nin Babadağ ilçesinde Babadağ Belediyesi ve Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) ortaklığında turizm çalışmaları son sürat devam ediyor. İlçeyi cazibe merkezi haline getirmek için değerli projelere imza atan ortaklık aynı zamanda ilçeyi ziyaretçi akınına da uğratıyor.

Babadağ’ın temiz ve eşsiz doğasıyla birlikte tarihsel dokularının yakından görülmesi için bir çok önemli ismi Babadağ’da ağırlayan Belediye ve BASİAD son olarak Mustafa Kaynak ve Nalan Kaynak’ı Babadağ’da konuk etti. Babadağ’ın turizme açılan kapıları yerinde inceleyen ekip ilk olarak Dağ Restoran’da kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından doğa yürüyüşüne başlayan ziyaretçiler Babadağ’ın eşsiz doğası arasında yürüyüş rotasıyla ilerledi. Yardan Çayı’na yapılacak olan yeni yürüyüş rotaları için incelemelerde bulunulurken aynı zamanda yapılabilecek projeler üzerine de sohbet edildi.

babadağ

BABADAĞ’IN DEĞERLERİNİ YERİNDE İNCELEDİLER

Yürüyüş rotalarının ardından Babadağ’ın yüzlerce yıllık dokuma kültürünün incelenmesi için Tekstil Çarşısı’nı ziyaret eden ekip dokuma ürünleri ve dokumacılığın makinalarını inceledi. Turizmin gelişebilmesi için önemli değerlerden biri olduğunun belirtildiği gezide turizm için olmazsa olmazlardan oteller gezildi. Babadağ’da yapılan Şehir ve Butik Otel’de incelemelerde bulunan ekip ardından yapımına başlanan ve ciddi yol kat edilen müze inşaatını dolaştı. Ziyaretçiler eski Babadağ evlerinden birinin müzeye çevrilerek Babadağ değerlerinin toplu halde korunması için önemli bir adım olduğunu belirttiler.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ziyaretlerle ilgili “Babadağ’ımızın ismini her yere taşıyacağız ve burayı turizm merkezi haline getireceğiz demiştik. Sözümüzün arkasında duruyoruz ve Babadağ’ı turistik açıdan geliştirmek için her türlü adımı atıyoruz. Mustafa Kaynak ve Nalan Kaynak’a Babadağ’ı ziyaret ettikleri için teşekkür ediyorum. Babadağ’ımızın turizmde gelişmesi için bu ziyaretlere önem veriyoruz. Turizme verdiğimiz önemin geri dönüşlerini almaya başlayacağız. BASİAD ile sürdürdüğümüz ortaklık için de Şeref Başkanıma teşekkür ediyoruz. Hepimiz Babadağ için çalışıyoruz. Her şey Babadağ için” dedi.

babadağ

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!