3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Buldan Kent Konseyi, tarihi kentte toplandı

Buldan Kent Konseyi, tarihi kentte toplandı
Buldan Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu, eylül ayı toplantısını Tripolis’te yaptı.  Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in katıldığı toplantıda, Buldan Turizmi ve Pamukkale, Laodikya-Tripolis-Yayla Gölü’nü kapsayan Kral Yolu’nun yeniden canlandırılması ele alındı.

Buldan Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Hasan Coşan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, Tripolis Kazı Tripolis Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahadır Duman ile Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.

Tripolis’i gezdiler

Buldan Kent Konseyi Başkanı Hasan Coşan ile yürütme kurulu üyeleri, Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman’ın rehberliğinde Tripolisi gezerek kazı ve restorasyon çalışmalarını inceleme fırsatı buldu. Doç.Dr.Duman, Tripolis Antik Kenti’nin sağlam koruna gelmiş antik kentlerden biri olduğunu ifade ederek Kent Konseyi  Yürütme Kurulu Üyelerine, 2012 yılından bu yana yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Buldan Turizmi masaya yatırıldı

Tripolis gezisinin ardından Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in de katıldığı toplantıda, Buldan turizmini ve Pamukkale, Laodikya-Tripolis-Yayla Gölü’nü kapsayan Kral Yolu’nun yeniden canlandırılması ile ilgili neler yapılabileceği konusunda fikir paylaşımında bulundular.

Kaymakam Sarı,“Sizlerin desteği olmadan olmaz”

Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan’ın turizm potansiyelinin harekete geçirmek için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Bu konuda sizlerin desteğini almak bizleri motive ediyor. Turizm potansiyelimizi ortaya çıkarmak ve bunları geliştirmek için Belediyenin, STK’ların ve vatandaşların desteğini almak istiyoruz” dedi.

Başkan Şevik,“Tanıtım eksikliği var”

Kazı çalışmalarına 2012 yılında başlanan Yenicekent Tripolis Antik Kenti’nde kısa zamanda önemli mesafe katledildiğini dikkat çeken Başkan Şevik, Kazı Heyeti Başkanı Bahadır Duman’a teşekkür etti, Tripolis’in alt yapısının tamamlandığını ve yıllık 18 bin turistin ziyaret ettiği Tripolis’in daha çok tanıtıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Şevik, Belediyenin imkanları doğrultusunda tanıtım ile ilgili gerekli desteği vereceklerini açıkladı.

“Kral Yolu” yeniden canlandırılmalı

Başkan Şevik,  Kral Yolu olarak adlandırılan Pamukkale-Laodikya-Tripolis-Buldan ve Yayla Gölü’nü Turizm aksının yeniden canlandırılması ile ilgili gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve Turizm Bakanlığı’nın gündeminde olduğunun müjdesini verdi.  Tripolis’e daha çok ziyaretçi gelmesini sağlamak için çalışırken, Buldan’ın da yerel unsurlarını harekete geçirerek bireysel kalkınmanın da yollarını aramalıyız. Buldanlı vatandaşlarımızın da cebine katkı sağlayacak, çalışmaları hep birlikte Buldanlı STK’lar, yöneticiler ve vatandaşlar ile birlikte gerçekleştirmeliyiz. Bu konuda çok geç kaldık. Artık zaman kaybetmemiz gerekir” diye konuştu.

Başkan Şevik, Tripolis Kazı Heyeti Başkanı Doç.Dr. Bahadır Duman’ın Denizli Merkez ve Çardak Havaalanı’nda Tripolis tanıtım levhalarının konulması ve kazı çalışmalarında elde edilen tarihi eserlerin sergilenebileceği Arkeoloji Müzesi ile ilgili taleplerinin de değerlendirileceğini, uygun yerlere tanıtım levhalarının konulmasının uygun olacağını belirtti.

“Kente ve kentliye dokunmak istiyoruz”

Kent Konseyi olarak Buldan’ın ve Buldanlının sorunlarına çözüm odaklı çalışmalarına devam edeceklerini belirten Kent Konseyi Başkanı Hasan Coşan, “Her ay ayrı bir konu başlığı altında toplantılarımızı gerçekleştiriyor ve sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yürütmeye özen gösteriyoruz.  Eylül ayı toplantımızın konusu turizm olarak belirledik. Buldan’ın turizminin geliştirilmesi ve Buldan’ın turizm değerlerlerimize daha fazla dikkat çekmek istiyoruz. Bu nedenle Tripolis’te toplandık. Oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!