Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli barosu, Çivril’deki çocuk istismarı ile ilgili Sorumluların cezalandırılmasını istedi

Denizli barosu, Çivril’deki çocuk istismarı ile ilgili Sorumluların cezalandırılmasını istedi
Denizli Barosu, Çivril’de yaşanan 12 yaşındaki çocuğa yapılan cinsel taciz olayı ile ilgili olan tüm kişilerin bulunup cezalandırılması istedi. Yapılan yazılı açıklamada çocuk istismarına karşı ortak tepki verilmesi gerektiği de ifade edildi.

Çivril’de 23 Aralık'ta yaşanan olayda ilçeye bağlı bir mahallede bulunan bir cemaate ait yurtta kalan 12 yaşındaki erkek öğrenci 19 yaşındaki belletmeni tarafında defalarca cinsel tacize uğramıştı. Olayın failin olan belletmen Aydın'da yakalanırken, olayla ilgili yayın yasağı getirilmişti. Konu hakkında çok sayıda STK tepki göstermişti. İğrenç olaya son tepki Denizli Barosu Başkanlığı Kadın. Ve Çocuk Hakları Komisyonundan geldi. Komisyon tarafından yazılı açıklamada olayın tüm sorumlularının bulunup cezalandırılması istendi.

SADECE KINAMAK İLE SORUN ÇÖZÜLMÜYOR

Yapılan açıklamada şu ifadelere verildi: "Çocukların cinsel, fiziksel ve psikolojik istismarı; sadece kınama açıklamaları ile geçiştirilemeyecek kadar vahimdir. Bu olayların münferit kabul edilmesi ya da nedenleri görmezden gelinerek sadece sonuç odaklı çağ dışı ceza teklifleri ile önlenebileceğinin düşünülmesi sorunu daha da çözümsüz bir hale sokacaktır. Bu bataklığı yaratan koşullar ortadan kaldırılmadan bu tip olayların son bulmayacağı ortadadır.

ÇOCUKLAR DEVLETİN SORUMLULUĞUNDADIR

Çocuk istismarına yol açan şartları ortadan kaldırmak öncelikle devletin görev ve sorumluluğudur. Devlet, çocukların denetimsiz yatılı kuruluşlara mahkum edilmesini önlemek,  yetişkin temsiliyeti olmayan ya da ihmal edilen çocukların çaresizliğinden faydalanan ve dini bilgileri çocukları korkutmak için kullanan kişilerin çöreklendiği ortamları yok etmek,  çocukları seçeneksizlikten kurtarmak zorundadır.

SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN

Çivril’de yaşanan çocuk istismarı vakası bu alanda ortak bir tavır sergileme zorunluluğunu bir kez daha göstermiştir. Siyasi görüş, inanç ve düşünce ayrımı yapmaksızın, sorumluluğu olan tüm kişi ve kurumlar soruşturulmalı ve cezalandırılmalıdır. Denizli Barosu Başkanlığı Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak, Çivril’de yaşandığını haber aldığımız çocuk istismarına ilişkin vakayı meslektaşlarımızın özverili ve özenli gayretleriyle, çocuğun üstün yararını göz önünde tutarak, büyük bir hassasiyetle takip etmekteyiz. Sürecin sonuna kadar da olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz.  Bu çirkin ve elim olay vesilesiyle;  çocuk istismarında sorumluluğu olan, denetim görevini yerine getirmeyen, gereken özen ve yükümlülüklerine aykırı davranan, düşünce ve inançlara göre ayrımcılık yapan her türlü düşüncenin, uygulamanın, kararın, kişi ve kurumun bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşısında olacağımızı belirtir, çocuk istismarının asla cezasız kalmaması için tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi kamuoyuna ilan ederiz" denildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!