3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli Chp İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu Oldu

Denizli Chp İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu Oldu
CHP Denizli 37. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Mevcut il başkanı Mahir Akbaba ve eski il başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlık için yarıştı. 633 delegenin bulunduğu seçimde 307 oyla başkanlığı Nuri Çavuşoğlu göğüsledi. Çavuşoğlu’nun rakibi ise Mahir Akbaba 5 farkla seçimi kaybetti. 5 oy geçersiz sayıldı.

Denizli’de siyasi partileri kongre süreçleri devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bugün gerçekleştirilen İl kongresi ile kongre sürecini tamamladı. CHP İl Kongresi EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongrede divan başkanlığını CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel gerçekleştirdi. CHP İl Kongresinde 2 aday yarıştı. CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba ve geçmiş dönem İl Başkanlarından Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun il başkanlığı için yarıştığı kongrede 636 delege kararını verdi.

Kongrede çalışma raporu okunarak oylandı. Çalışma raporu oy birliği ile kabul edildi. Yine kongre hesap raporu oy birliği ile kabul edilerek ibra edildi. Kongrede blok liste ile seçim yapılması kabul edildi. Mahir Akbaba ve Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun blok listeleri oylandı ve kabul edildi. Kongrede Gülizar Bahadır bağımsız kurultay delegesi adayı oldu.

Kongrede adaylardan ilk olarak Bülent Nuri Çavuşoğlu konuştu. Çavuşoğlu önceki dönelmede edindikleri tecrübeleri geleceğe aktarmak için il başkanlığına talip olduklarını kaydetti. Çavuşoğlu, siyaseti sadece Denizli’de yapmayacaklarını Türkiye’nin her neresinde bir sorun varsa CHP Denizli İl başkanlığı olarak orada olacaklarını ifade etti.

Denizli CHP bugün 2 aday yarıştı. Eski il Başkanlarından Bülent Nuri Çavuşoğlu 307 oyla başkan seçildi. Mevcut başkan Mahir Akbaba ise 303 oy alarak başkanlığı kaybetti. 607 delegenin oy kullandığı il başkanlığı seçiminde 5 oy geçersiz sayıldı. 

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU

Son il başkanlığı döneminde Denizli’deki 3 milletvekili sayısının 2’ye düşmesi nedeniyle kendisinin başarısız gösterildiğini belirten, Çavuşoğlu, “O dönemde CHP Denizli miletvekili sayısı 3’ten 2’ye düştü diye kongrede ceza bana kesildi ama rakamlara baktığımızda alınan oy sayısı her zaman arttı. Ortalama 220 binin üzerinde alınan oy 2018 seçimlerinde ise 192 bine düştü” dedi.

AK Parti tarafından CHP’nin FETÖ ile suçlandığını dile getiren Çavuşoğlu, CHP’nin geçmişte ve günümüzde hiçbir zaman ilişkisi olmadığını, hep karşısında durduğunu ve iktidarın FETÖ’cü arayacaksa aynaya bakması gerektiğini söyledi.

MAHİR AKBABA

Kongrede söz alan Mahir Akbaba ise, ilk olarak yaptığı başkanlık sürecinde yatıklarına değindi. Akbaba, “Her zaman vatandaşımızın, işçilerimizin yanındaydık. Kadına karşı şiddette, sokak ve adliyedeydik. Hayvan haklarına karşı caddelerde hayvan sever dostlarımızla hep birlikteydik. İğrenç çocuk tecavüzü gerçekleştiğinde Kale’deydik. Salda gölü millet bahçesi adı altında rantçıların eline geçmek üzereyken Salda’daydık. Zamlara karşı belediyenin önüne gidip protesto ettik. Demokrasi yürüyüşlerimizde pankartlarımızı tuttuk. 1 mayıslarda suyumuzu bölüştük. Cumhuriyet yürüyüşlerinde meşalelerimizi taşıdık. Hep sizinleydik, birlikteydik. Hep alanlardaydık” dedi.

“PARTİLERDE ASLOLAN ÖRGÜTTÜR”

CHP’nin asıl sahibinin örgütler olduğunu anlatan Akbaba, “Partilerde yöneticiler değişir, ben giderim başkası gelir, izler değişiriz. Kalıcı olan tek şey Mustafa Kemal Atatürk’tür. Biz örgütümüzün yanındayız. Türkiye’de CHP iktidarı için yeni dönemde de elimizden geleni yapacağız. Örgütlerimizle birlikte sokak sokak gezip vatandaşımızın derdini dinleyeceğiz. İktidara karşı vatandaşlarımızın hakkını savunacağız Bir sonraki seçime bugünden hazırlanmam lazım. Derdimiz il başkanlığı değil, kimin ekonomi bakanı, kimin adalet bakanı, kimin milli eğitim bakanı olacağına, CHP'li hangi isminin Cumhurbaşkanı olacağına kararlaştırmamız gerekiyor. Doğru kadrolarla iktidar yarışına koşar adım gitme zamanına geldik" ifadelerini kullandı.

Adayların konuşmaları ve yönetim listelerini tanıtmalarının ardından oy verme işlemine geçildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!