Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Gençlik Spor'da 2019'dan Akılda Kalanlar

Denizli Gençlik Spor'da 2019'dan Akılda Kalanlar
Geride kalan yılda Denizlili sporcuların uluslararası başarıları öne çıkarken, gerek il merkezinde gerekse ilçelerde Gençlik ve Spor alanında önemli gelişmeler yaşandı.

İŞTE 2019’DAN YANSIYANLAR

SARIKAMIŞ İÇİN TEK YÜREK OLDULAR (6 Ocak 2019)

Her sene olduğu gibi Denizli Gençlik Merkezi’nin organize ettiği “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü”nde şehit düşen binlerce kahramanın anısına 6 Ocak Pazar günü Denizli’de anma programı yapıldı.   

 

HALTER HEYECANI DENİZLİ'DE YAŞANDI (17-27 Ocak 2019)

Türk Halterinin altyapısını teşkil eden Okul Sporları Yıldızla Türkiye Şampiyonası ile tüm zamanların en iyi haltercisi olarak anılan Naim Süleymanoğlu adıyla düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası Ocak ayında Denizli’de gerçekleşti.

GENÇLİK MERKEZİ BULUŞMA NOKTASI OLDU

Denizli Gençlik Merkezi; sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle geride bıraktığımız yılda da gençlerin buluşma noktası oldu. Ücretsiz olarak verilen kurslar ve projeler ile 7-29 yaş hedef kitlesinde toplamda 31.703 üyeye ulaştı. Dört ana program üzerinden yürütülen faaliyetler arasında kulüp çalışmaları, Gençlik Merkezi Akademisi, Bakanlık Projeleri ve Yerel Projeler                yer aldı.

 

DENİZLİ PEDALLAR FIRTINA GİBİ (2-4 Şubat 2018)

Türkiye Bisiklet Federasyonunun 2019 faaliyet programının ilk yarışında 4 kategoride 17 sporcu ile Mersin’e giden Denizlili bisikletçiler, 8 yarışın 5’nde kürsüde yer almayı başardı.

GÖRME ENGELLİLER SATRANÇTA YARIŞTI (3-8 Şubat 2019)

Türkiye Görme Engelliler Satranç Şampiyonası Antalya’da yapıldı. 11 sporcuyla turnuvaya katılan Denizlili sporcular şampiyonadan madalyalarla döndü.

ATLETİZMİN KALBİ DENİZLİ'DE ATTI (20 Şubat 2019)

Denizli’de yapılan Turkcell Türkiye Kros Ligi’nde sezonun şampiyonları ortaya çıktı. Ligde final niteliğindeki ikinci kademe yarışları 20 Şubat Çarşamba günü, Pamukkale Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Kros Parkuru’nda yapıldı.

ARİF AVRUPA’DAN GÜMÜŞ ÇIKARDI (4-10 Mart 2019)

Sırbistan’ın Novi Sad kentinde düzenlenen U23 Avrupa Güreş Şampiyonasında Türkiye 2 altın, 5 gümüş, 11 bronz olmak üzere toplam 18 madalya kazanarak tamamladı. Denizlili milli sporcu Arif Özen, Sırbistan’da ki şampiyonada serbest stilde gümüş madalyanın sahibi oldu.

GÜREŞÇİLERE YENİ ANTRENMAN SALONU

Ata sporumuz güreşte, ülkemizin gelecekteki madalya umudu genç sporcular Denizli Güreş Eğitim Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. İstiklal Caddesinde bulunan merkeze ek kat çıkılarak yeni kazandırılan 450m² kullanım alanına sahip antrenman salonu hizmete girdi.

SERVERGAZİLİ KIZLAR DÜNYA DOKUZUNCUSU (6-14 Nisan 2019)

Okul Sporları Genç Kızlarda Türkiye Şampiyonu olarak sezona damga vuran Servergazi MTAL bayan futbol takımı, Sırbistan’da yapılan Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etti. Sırbistan’ı 3-0, Hırvatistan’ı 10-0, Yunanistan’ı da güzel bir oyunun sonunda 2-0 yenen takımımız, ikinci turda tekrar karşılaştığı ev sahibi Sırbistan’ı tek golle geçerek Dünya 9.su olmayı başardı.

HALK OYUNLARINDA YILDIZLAR GEÇİDİ (13 Nisan 2019)

Okul Sporları Yıldızlar Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası 13 Nisan Cumartesi günü Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda yapıldı. Finallere kalma başarısı gösteren 22 ilden 27 ekip, sahnede en iyi performansını ortaya koymak için yarıştı.

MEHMET AVCIL REKORLARI ALT ÜST ETTİ (23-28 Nisan 2019)

Gençler Türkiye Halter Şampiyonasında 89 kg’da podyuma çıkan Denizli Akademi Spor Kulübü sporcusu Mehmet Avcıl, gösterdiği performansla yarışmalara damga vurdu. Koparmada 146 kg, silkmede 175 kg, toplamda 321 kg kaldırarak üç ayrı kategoride Türkiye Rekoru kıran Avcıl, genç yaşında kariyerine yeni başarılar ekledi. Sporcu, 2020 Tokyo Olimpiyat hazırlıkları aday kadrosunda milli kurmayların gözetiminde bulunuyor.

EFSANE GÜREŞÇİYİ KAYBETTİK (30 Mayıs 2019)

Bir döneme damga vuran 1952 Helsinki Olimpiyatları Şampiyonu Denizlili efsane güreşçi Bayram Şit, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayata gözlerini yumdu.

 

OKÇULAR OLİMPİYAT VİZESİ ALDI  (10 Haziran 2019)

Para Okçuluk Dünya Şampiyonası Hollanda’nın Hertogenbosh kentinde gerçekleşti. Klasik ve makaralı yay kategorisinde madalyalarla dönen milli takımımızda Denizlili sporcumuz Murat Turan, hem takım da hem de bireyselde ikincilik elde ederek olimpiyat kotasına girmeyi başardı. Öte yandan bir diğer Denizlili sporcumuz Sevgi Yorulmaz da makaralı yay takımda olimpiyat kotasına girmeyi başardı.

ALPEREN TARİHE GEÇTİ (10 Temmuz 2019)

İtalya’nın Napoli kentindeki 30. Üniversite Oyunları’nda erkekler yüksek atlamada yarışan Türkiye Rekortmeni ve Avrupa beşincisi Milli Atlet Alperen Acet, eleme turlarının ardından çıktığı final yarışlarında sırasıyla 2.10m -2.15m -2.21m ve 2.24m’lik atlayışlar gerçekleştirdi ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

Yarışmada ikinciliği elde eden Acet, oyunlar tarihinde yüksek atlama branşında Türkiye’ye madalya getiren ilk atlet olarak tarihe geçti.

YAZ OKULLARINDA ÇOCUKLARIN COŞKUSU

Yaz dönemi boyunca çocukların boş zamanını spor yaparak değerlendirmesi için, İl Spor Merkezleri 21 farklı branşta gerçekleşti. Uzman antrenörler eşliğinde sporla buluşan çocuklar, her yıl olduğu gibi en çok yüzme kurslarına ilgi gösterdi.

OKUL SPORLARINDA COŞKU DEVAM ETTİ

Okul Sporları 2018-2019 sezonunda 29.157 öğrenci, 42 farklı branşta okullarının başarısı için ter döktü. En çok ilgi gören branş 3629 öğrencinin katıldığı futsal oldu.    

DAMLA SU TÜREMEN DÜNYA İKİNCİSİ (13 Ekim 2019)

Şili’nin başkenti Santiago’da yapılan Dünya Karate Şampiyonasında tatamiye çıkan Denizlili Milli Sporcu Damla Su Türemen, ferdi katada dünya ikincisi olarak ülkemize gümüş madalya kazandırdı. Şubat 2020’de sporcumuz milli forma ile Budapeşte’de gerçekleşecek Avrupa Karate Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

CUMHURİYET AŞKINA KOŞTULAR (29 Ekim 2019)

Cumhuriyetin 96. yıl dönümü düzenlenen turnuvalarla kutlandı. Farklı branşlarda yapılan turnuvaların yanı sıra Atletizm Cumhuriyet Kupası Koşusu ile yüzlerce genç Cumhuriyet aşkına koştu.

AMPUTE TAKIMI DOLUDİZGİN

Ampute Birinci Ligde sezona müthiş bir başlangıç yapan Denizli Engelliler Ampute Takımı oynadığı yedi maçta kalesinde sadece bir gol görüp yedide yedi yaptı.  Bu sezon gözünü Süper Lige diken Denizlili sporcular üst lige çıkacaklarına inanıyor.

SPORDA YETENEK KEŞFİ DEVAM ETTİ

Türk Spor tarihinin en büyük altyapı projesi olarak görülen “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” ikinci senesinde uygulanmaya devam ediyor. Teknolojik sistemlerin kullanıldığı projenin ikinci yılında Denizli’de 13.515 öğrenci taramadan geçti.

BALKANLARDA DENİZLİ RÜZGARI (14-15 Aralık 2019)

Makedonya'nın Üsküp şehrinde gerçekleşen Ümit, Genç ve U21 Balkan Karate Şampiyonasında, Denizlili sporcular Damla Su Türemen ve Mehmet Batuhan Özdemir Balkan Şampiyonu oldu.

12 YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDUNDA 9484 ÖĞRENCİ KONAKLIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2019 yılı başında hayata geçirdiği taşra teşkilatlarını tek çatıda toplayan düzenlemeyle, yüksek öğrenim gören öğrencilerin yararlandığı yurtlar Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yönetiliyor. Denizli il merkezi ve ilçelerde 12 yurt binası hizmet verirken, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde bu yurtlarda 9484 öğrenci kaldığı belirtildi. Barınma ve konaklama dışında gençlerle birebir ilgilenilen yurtlarda, zaman zaman sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler gerçekleşiyor.

YENİ ÖĞRENCİ YURDU YÜKSELİYOR

Pamukkale Üniversitesi yerleşkesinde 118.097 m2 alanda inşaatı devam eden, 7 blok halinde 2000 yatak kapasiteli yurt inşaatı hızla devam ediyor. İki etap halinde yapılan yurt inşaatında ilk etapta iki yurt bloğu, bir sosyal tesis ve bir idari bina yer alıyor. İlk etabın 30 Eylül 2020’de tamamlanacağı açıklanırken, ikinci etap ve tüm birimleriyle tesisin 2022 yılı Şubat ayında hizmete gireceği belirtildi.

MUTLU ÇARŞAMBA ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yıl içinde hayata geçirilen Mutlu Çarşamba projesi, her Çarşamba spor uzmanları ve antrenörleri özel çocuklarla buluşturuyor. Sportif etkinlikler, oyunlar ve egzersizlerin yapıldığı çalışmalar 81 ilde eş zamanlı olarak yürütülüyor.

YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan İş Birliği Protokolü ile hayata geçirilen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi ikinci yılında yine ilkokul öğrencileriyle devam etti. Şehrin farklı noktalarında bulunan yüzme havuzlarında görevlendirilen antrenörler haftada iki çalışmayla öğrencilere yüzmenin tekniklerini öğretti.

DAMLA DAMLA YÜREKLERE DOKUNDULAR

‘Damla Projesi’ kapsamında Denizli’ye gelen üniversiteli öğrenciler, bir hafta boyunca il ve ilçelerde gerçekleştirdikleri faaliyetlerle gönüllere dokundu. Şehit ailelerini, huzurevi  sakinlerini ziyaret eden gençler,  köy okullarında ilkokul öğrencilerine hediyeler götürdü.

GÜREŞTE GURUR TABLOMUZ

Küçük yaşta keşfedilip Denizli Güreş Eğitim Merkezinde yetişen iki sporcu, Aralık ayının son günlerinde Türkiye Şampiyonu olarak sporda altyapının önemini bir kez daha kanıtladı. Güreş Türkiye Şampiyonası grekoromen stilde 97 kg'da mindere çıkan Süleyman Demirci ile  serbest stilde 92 kg'da mindere çıkan Süleyman Karadeniz Türkiye Şampiyonu oldu.

SPORCU FABRİKASI YENİ YILDA BİTİYOR

Bereketler Mahallesi sınırlarında bulunan 5.441 m2 alanda, 7200 m2 kapalı alana sahip zemin+3 katlı Çok Amaçlı Spor Merkezi’nin yapımı devam ediyor. Tamamlandığında Denizli’de spor altyapısının merkezi olacak tesis, 2020 yılında hizmete girecek.

         

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!