3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli’de 1 Yılda Kazılarda 171 Eseri Gün Yüzüne Çıktı

Denizli’de 1 Yılda Kazılarda 171 Eseri Gün Yüzüne Çıktı
Prof. Dr. Şimşek: “2019 Yılı Kazılarında171 Eseri Gün Yüzüne Çıkardık”

Prof. Dr. Celal Şimşek, 2019 yılında Laodikeia Antik Kentinde yapılan kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmalarını değerlendirirken bazı yapıları ayağa kaldırdıklarını ve müzede sergilenebilecek nitelikteki 171 eseri ortaya çıkardıklarını söyledi.

Pamukkale Üniversitesi PAÜ Arkeoloji Enstitüsü Müdürü, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve aynı zamanda Laodikeia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı olan Prof. Dr. Celal Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Pamukkale Üniversitesi adınaLaodikeia Antik Kenti’ndeçevre düzeni, kazı, restorasyon, konservasyon ve yayın ağırlıklı olarak faaliyetlerine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün onayıyla 2019 yılında da devam ettiklerini belirtirken kazı heyeti olarak yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

2019 yılı kazı sezonunda; TraianNymphaeumu Meydanı Doğu Sokak ve Güney Agora Sokağı’nda kazı, Batı Tiyatrosu’nda kazı ve restorasyon, Kuzey Kutsal Agora Batı portik duvarı, Atriumlu Yönetici Binası ve Batı Portik Kuzey uç Mozaikli Alan ile Kiliseli Periystyli Ev’de restorasyon ve konservasyon çalışmalarının yapıldığını kaydeden Prof. Dr. Celal Şimşek, Laodikeia Kilisesi’nde ise mevsim geçişlerine bağlı bakım-onarım çalışmalarının periyodik olarak sürdürüldüğünü ayrıca restorasyon, depo, çizim ve dokümantasyon çalışmaları da arazi çalışmaları paralelinde ilgili laboratuvarlarda yapıldığını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. HüseyinBağ’ın yapılan çalışmalarla yakından ilgilendiğini ifade ederek, ayrıca farklı ülkelerden Pamukkale Üniversitesine gelen öğrencilerin Denizli tarihini ve Laodikeia Antik Kentini tanıması adına geziler gerçekleştirdiğini hatırlatan Prof. Dr. Celal Şimşek, kazı çalışmalarına verdiği destek ve katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a teşekkür etti.

2019 yılı kazı çalışmalarında Laodikeia Antik Kentinde,müzede sergilenecek nitelikte ortaya çıkartılan 171 adet eserinrestorasyonunun tamamlandığını bildiren Prof. Dr. Celal Şimşek, 2019 yılındaLaodikeia Antik Kenti kazılarının Pamukkale Üniversitesi ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Denizli Valiliği, YİKOB, TTK, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi, AYDEM (Elektrik-Aydınlatma Bakanlık Onaylı Sponsor) tarafından finanse edildiğini belirtti.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!