3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli’de Sahte Engelli Raporu İle Devleti 1 Milyon Aşkın Lira Zarara Uğrattılar

Denizli’de Sahte Engelli Raporu İle Devleti 1 Milyon Aşkın Lira Zarara Uğrattılar
Denizli'de sahte engelli raporu ile devleti 1 milyon lirayı aşkın zarar uğratan çete çökertildi. 45 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 52 kişi gözaltına alındı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak “Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Nitelikli Dolandırıcılık” suçu kapsamında KOM Şube Müdürlüğünce yürütülmekte olan soruşturmada, şahısların bir organizasyon dâhilinde birlikte hareket ederek, “Sağlık Kurulu Raporu” alımında özrü ve engeli bulunmadığı halde rapor alma süreci içerisinde hastane çalışanları ve doktorların bilgisi dışında özür oranlarının yükseltildiği veya özrü bulunmadığı halde varmış gibi gösterilerek birçok şahsa ''Usulsüz Sağlık Kurulu Raporu'' alındığı yönünde elde edilen bilgiler doğrultusunda suç ve suçluların tespit edilerek yakalanması amacıyla operasyonel çalışmalara başlanıldı.

Yürütülen çalışmalar neticesinde şüpheli şahıs ve organizasyonların herhangi bir işyerinin bulunmadığı halde, şahısların bulundukları çevrede istenilen şekilde sağlık raporu temin ettikleri, usulsüz rapor alan kişilerin bu raporları almak amacıyla eş, dost, akraba ve arkadaş vasıtasıyla bu şüphelilere ulaştıkları, şüphelilerin rapor alan şahıslara yönelik rapor öncesi neler yiyip içeceği ve ne yapacağı konusunda bilgiler vermek suretiyle raporlara esas tahlil sonuçlarında gerçek dışı neticeler alınmasını sağladıkları, %40 engellilik oranı üzerinde sağlık raporu alınmasını temin ettikleri, bu yolla “askerliğe elverişsiz raporu” bile aldıkları, ayrıca usulsüz sağlık kurulu raporu bulunan şüpheli şahısların şu ana kadar Kamu Kurum ve Kuruluşları zararına yol açtıkları ve kendilerine rapor alan şahıslara maddi menfaat sağlayarak Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Dolandırılması suçunu işledikleri tespit edildi.

İlgili kurum ve kuruluşlarla yapılan resmi yazışmalar sonucunda şahısların devleti zarara uğrattıkları usulsüz olarak aldıkları raporlar neticesinde;

Engellilere Sağlanan Emekli Maaşı, Evde Bakım Yardımı, Kurum Sağlık Harcaması, Ücretsiz Engelli Ulaşımı, Engellilere Sağlanan Su İndirimi, Yaşlılık Muhtaçlık Aylığı, Çalışma Gücünü Kaybetmiş Olanlara Sağlanan Engelli Vergi İndirimi gibi Kamu hizmet ve imkanlarından faydalanarak bu güne kadar 1 milyon 569 bin 823,76 TL kamu zararına yol açtıkları ve engellilere yönelik her türlü ayrıcalıklardan yararlandıkları belirlendi.

 EŞ ZAMANLI OPERASYON

Edinilen bilgi ışığında Denizli İl merkezi ile Acıpayam ilçesi ve Antalya'da belirlenen 45 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda yakalanan 52 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Çete yapılan raporlarının çoğunun usülsüz olduğu ortaya çıktı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!