Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizlispor’un Lyon Zaferine Yönetici Bile İnanmamış

Denizlispor’un Lyon Zaferine Yönetici Bile İnanmamış
Rıza Çalımbay, Denizlispor'un UEFA başarısına yöneticinin bile inanmadığını açıkladı

Spor yazarı ve yorum Uğur Karakullukçu, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ile gerçekleştirdiği röportajda Denizlispor'un 2002-2003 sezonunda gerçekleşirdiği UEFA Kupası başarısını konuştu. Çalımbay, Denizlispor'un ilk maçta Lyon ile kendi sahasında 0-0 beraber kalmasının ardından bir yöneticinin deplasmana 'Tam kadro gitmeyelim' teklifinde bulunduğunu belirtti.

Spor yazarı ve yorum Uğur Karakullukçu Youtube kanalında Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ile bir röportaj gerçekleştirdi. Röportajda Karakullukçu, Türk spor tarihinin en büyük 5 başarısı olarak tanımladığı Denizlispor'un 2002-2003 sezonunda gerçekleşirdiği UEFA Kupası başarısını, o başarıda imzası olan Rıza Çalımbay'a sordu.

 

İLK MAÇ 0-0 BİTİNCE, YÖNETİCİDEN ''TAM KADRO GİTMEYELİM'' TEKLİFİ GELMİŞ

Denizlispor, Lyon eşlemesini kadroları hatırlanması ile başlayan sohbette Rıza Çalımbay maçın hikayesini anlattı. Çalımbay,''Lyon eşlemesinde ilk maçı kendi sahamızda oynayıp 0-0 berabere kalmıştık. Herkes bize elendiğimiz gözü ile baktı. Hatta yöneticilerden biri bana 'Hocam takımın yarısını götürmeyelim'dedi. Dönüşte Gençlerbirliği maçımız olduğu için ilk maçın 0-0 bitmesi dolayısıyla böyle bir teklifte bulundu. Bende endişe etmeye gerek olmadığını ve tam kadro gideceğimizi söyledim.''ifadelerini kullandı.

O dönemde Lyon'un Şampiyonlar Ligi'nden elenerek geldiğini hatırlatan Çalımbay,''Deplasmanda oynadığımız maç Lyon'un 100. Avrupa maçı idi. Hazırlıklar yapılmıştı. Ben bu ortamda arkadaşlarıma yenilmeyecek bir takım olmadıklarını anlattım. Tabii çok iyi bir takımlardı ve çok baskı yiyeceğimizi biliyorduk. Oyunda ilk golü erken bulduk. Golü erken atınca daha çok baskı yedik. Defans bölgemiz çok iyi oynadı. Ama maçın sonlarına doğru Hietanen sakatlandı. Elimizde sol bek olmadığı için forvet arkası İlyas'ı sol beke çektik ve mükemmel oynadı. Oyuncularımız bu maçı kazandığında nereye geleceklerini anladılar ve mükemmel bir takım oyunu oynandı.''dedi.

Maçta özel bir markaj uygulamadıklarını belirten Çalımbay, kupada tek özel markajı Porto maçında Deco için uyguladıklarını açıkladı. Çalımbay, o dönemde hiç bir takıma kendi sahalarında yenilmediklerini de hatırlattı. Denizlispor'un kupadan elendiği Porto maçı hakkında da konuşan Çalımbay,''O dönemde Porto ile eşleşince uzun bir süremiz vardı. Ama devre arasında hiç transfer yapamadık. Yöneticilere 1 sol bek bari alalım dedim. Ancak şansımız olmadı. O eşleşmede bir de Slavia Prag ve Porto ile eşleşme şansımız vardı. Prag ile eşleşmemiz halinde eleyeceğimizi düşünüyordum ama Porto bize Prag ise Beşiktaş'a çıktı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!