3ü
Denizli
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.36
  • EURO
    32.97
  • ALTIN
    1985.0
  • BIST
    8487.2
  • BTC
    43506.093$

Denizli'ye Fırtına geliyor

Denizli'ye Fırtına geliyor
Denizlililer dikkat şiddet fırtına geliyor. Meteoroloji'den Denizli için kuvvetli fırtına uyarısı geldi. Edinilen bilgiye göre fırtına yarın(Perşembe) günü öğleden sonra etkili olacak. Saatte 100 kilometreyi bulacak olan fırtına Cuma günü ilk saatlerde etkisini kaybedecek.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Denizli in kuvvetli fırtına uyarısı yaptı. Müdürlükten yapılan açıklamada "Denizli'de rüzgarın perşembe günü(27/02/2020 12:00 TSI) öğle saatlerinden cuma günü (28/02/2020 03:00 TSI) ilk saatlere kadar güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli fırtına (70-100 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Vatandaşlarımızın ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını rica ederiz" denildi.

METEOROLOJİDEN UYARI

Denizli'de etkili olması gereken fırtına önce bir ççok kurumdan uyarılar art arda geldi. İlk uyarıyı Meteoroloji Genel Müdürlüğünden geldi. Meteoroloji'nin geçtiği son dakika açıklaması şöyle: "Yarın güney ve güneybatı yönlerinden esecek olan rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında fırtına(60-75 km/saat), Perşembe günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı ile Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

AFAD'TAN UYARI!

Denizli AFAD fırtınaya karşı tedbirlik olunması konusunda uyarıda bulundu. İşte o uyarısı: Denizli'de 27 Şubat 2020 (Perşembe) kuvvetli rüzgar ögle saatlerinden Cuma günü saat (03:00)'e kadar 60-75km/saatte esmesi beklendiginden meydana gelebilecek çatı uçması, ağac ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmekte olduğu belirtildi.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ'NDEN UYARI!

Denizli Büyükşehir İtfaiyesi dikkat diyerek uyarılarda bulundu. Meteroloji işleri genel müdürlüğünden alınan bilgi ve uyarılara göre Denizli'de rüzgarın Perşembe günü(27 Şubat 2020 12.00 TSI) öğle saatlerinden Cuma günü (28 Şubat 2020 03:00 TSI) ilk saatlere kadar güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli fırtına (70-100 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Vatandaşlarımızın ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istendi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!