3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli’ye İkinci Üniversite Geliyor

Denizli’ye İkinci Üniversite Geliyor
Evini %50'ye Varan İndirimle Yenile

Yeni yıla hızlı bir giriş yapan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Meclis Salonlarında düzenlediği basınla yıl değerlendirme toplantısında, 2019’da neler yaptıklarını ve geldiği aşamayı anlatırken, Denizli Yılı ilan ettikleri 2020 için neler planladıkları ile şehre değer katacak nitelikteki projelerini sıraladı. Bunlar arasında, isim hakkını almak için başvuruda bulunduklarını açıkladığı DTO Denizli Ticaret Üniversitesi'ni kurmak amacıyla fizibilite araştırmasını başlatacakları ile tarihi bir yapıda DTO Ticaret ve Sanayi Müzesi’ni kurmak için kolları sıvadıkları, dikkati çekti. DTO 2020’de ayrıca, Anadolu’daki İlk Facebook İstasyon’un açılışını yapacak., Evini Yenile Denizli Kampanyası’nı başlatacak. Japonya’nın dev isimlerini getirmek ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk Japon İş Konseyi Toplantısı’nın Türkiye ayağını Denizli’de yapmak için girişimlerde bulunacak. Denizli Amatör Film Festivali düzenleyecek. Denizli’ye has ürünler ile Denizli’de üretilen ürünler için kıstas belirleyip DTO20 Belgesi verecek. Denizli’nin uydudaki televizyon kanallarındaki canlı yayınlarla dünyanın dört bir tarafındaki Denizlililer’e de ulaşan açıklamalara, şehirdeki yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının mensupları da büyük ilgi gösterdi.

 

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, DTO Meclis Salonu’ndaki 2019-2020 Yıl Değerlendirme Toplantısı’nda şehirdeki basın çalışanlarıyla bir araya geldi. 2019’daki faaliyetleriyle ilgili değerlendirmede bulunduğu konuşmasının sonunda, 2020’yi Denizli Yılı ilan ettiklerini hatırlattı. Başkan Erdoğan, “2020’de değişim ve gelişimin lideri Denizli olacak! Bu kapsamda ilk adım olarak, geleceğin otomobili milli ve yerli üretim elektrikli otomobilimiz TOGG’un üretim bandından çıkacak 20’ncisi de dahil olmak üzere, yönetim kurulu ve meclis üyelerimizle birlikte, bedelini kendimiz karşılamak üzere, 20’sine birden şimdiden talip olduk.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “DTO, DENİZLİ’NİN 20’NCİ İLÇESİDİR”

Denizli’nin 20’nci ilçesinin üye sayısı 18 bini bulan Denizli Ticaret Odası olduğuna inandıklarını ve bunu şehre değer katacak bir dinamizme döndürmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Erdoğan, “Bildiğiniz gibi, 19 ilçemiz var. 20’nci ilçemiz ise, bize göre, artık 18.000 üyesi bulunan ve üye sayısı birçok ilçenin nüfusundan daha fazla olan Denizli Ticaret Odamızdır… İşte bu bilincin getirdiği sosyal sorumlulukla, elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz.

EVİNİ YENİLE DENİZLİ

Hemşehrilerimizin yararına olan girişimlerimizi sürdüreceğiz. Bu kapsamda, bu yıl, ‘Evini Yenile Denizli’ diyeceğiz. İnşaat ve konut sektörüne, geçen yıl DTO’dan Herkes İçin Konut Desteği Kampanyamızla kazandırdığımız ivmeyi, bu sene daha da artırmak istiyoruz… Bu yıl da Evini Yenile Denizli Kampanyası düzenliyoruz. Üyelerimiz, Denizli'de ilk defa, bu sektörde tarihinin en büyük indirimini uygulayacak. Vatandaşımız, %50'ye varan indirimle, mantolama ve yalıtım, fayans, seramik, parke, mobilya, su ve iklimlendirme tesisatı ile iç dekorasyon gibi işlerini daha ucuz yaptırabilecek. Bankaların bu tür alışverişlerdeki ihtiyaç kredisine, özel oran sağlamaları için temaslarımız başladı. Halkımızın, önümüzdeki bahara yeni ve daha ferah bir evde girmesi için, inşaat malzemeleri ve dekorasyon ürünleri ticareti yapan işletmelerimiz, elini taşın altına koyacak. Bu tür işler, genelde ilkbaharın başında yapıldığı için, biz de kampanyamızı daha verimli olması için o zaman başlatacağız.” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN: “DTO DENİZLİ TİCARET ÜNİVERSİTESİ İÇİN KOLLARI SIVADIK”

DTO Denizli Ticaret Üniversitesi'ni kurmak amacıyla fizibilite araştırması başlatacaklarını da açıklayan Başkan Erdoğan, “Vakfımız hazır. İlk adımı da attık; isim hakkını almak için başvurduk. Ayrıca, tarihi bir yapıda, DTO Ticaret ve Sanayi Müzesi’ni de kurmak için gerekli zemini hazırlayacağız.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “JAPONYA’NIN DEVLERİNİ DENİZLİ’YE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Başkan Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk Japon İş Konseyi Türkiye Toplantısı’nı Denizli’de yapmak istediklerini de dillendirdi. Erdoğan, “2019, Japonya’da 'Türk Kültür Yılı' ilan edilmişti. 2020’de de etkinlikler Türk-Japon Yılı olarak devam ettirilecek. DTO olarak biz de, geçen yıl eylül ayında odamızda ağırladığımız Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk Japon İş Konseyi Başkanı Sayın Şerif Tosyalı kanalıyla konsey üyelerini Denizli’ye getirip, yılda iki kez gerçekleştirilen toplantının Türkiye ayağını Pamukkale’de yapmaya çalışacağız. Bu konudaki davetimizi, Sayın Tosyalı aracılığıyla, konseye iletmiştik. Dünyanın en büyük 3’üncü ekonomisi olan Japonya’nın bu konseydeki dev isimlerini, sektör temsilcilerimizle de bir araya getirmek istiyoruz.” diye konuştu.

DTO GELECEĞİN PEŞİNDE

Bu yıl ayrıca, 2020 Denizli Yılı Konferansları ve Etkinlikleri düzenleyeceklerini dile getiren ve geçen yıl büyük ilgi gören DTO Geleceğin Peşinde etkinliklerini sürdüreceklerini de açıklayan Başkan Erdoğan, “Denizli, horozsuz olmaz; düşünülemez bile… O Nedenle, en başta şehrin ortak paydası haline getirmeyi amaçladığımız Denizli Horozumuzun valilik, belediyeler ve STK’lar gibi tüm kamusal alanlarda, kurumlarda ve makamlarda yer almasını istiyoruz. Biz de her fırsatta, şehrimize değer katanlara vefa borcumuzun olduğunu unutmadığımızı, birer horoz maketi hediye ederek göstermeye çalışıyoruz. Yine bu kapsamda, yurt dışındaki hemşehrilerimiz, iş adamları derneklerinin başkanları ile bazı üyelerini, DTO Geleceğin Peşinde etkinliğimize getireceğiz; başarı hikayeleri ile bulundukları bölgenin ticaret hacmini bir de onlardan, ilk ağızdan dinleyeceğiz. Onlarla birlikte ikili ticari ilişkileri artırmanın yöntemlerini araştırarak, çeşitli kalemlerde ticaret yapmanın zeminini oluşturacağız. Bu tür organizasyonlardan, zoru başaran örnek isimlerin anlatacaklarından, insanımızın büyük fayda ve tecrübe edineceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

YENİ TREND ASYA PASİFİK İLE AFRİKA PAZARI

Öte yandan, Asya Pasifik ve Afrika’nın uluslararası ticarette en canlı yeni pazarlardan biri konumunda olduğuna dikkat çeken DTO Başkanı Erdoğan, “Bu bölgelerle ilgili neler yapılabileceğini yine yıl içindeki etkinliklerimizde önemli ve tecrübeli isimlerle, akademisyenlerle masaya yatıracağız. Ve sizin de bildiğiniz gibi gelecek e-ticarette… O nedenle, biz de bu yıl e-ticarete yönelik danışmanlık hizmetimiz ile eğitimlerimizi çoğaltacağız.” dedi.

ANADOLU’NUN İLK FACEBOOK İSTASYON’U, DENİZLİ’DE AÇILACAK

Konuşmasında, Denizli’ye bir teknoloji üssü kazandıracaklarının da altını çizen Başkan Erdoğan, “Anadolu’daki ilk Facebook İstasyon’un açılışını Denizli’de yapacağız. Bu konuda bizimle birlikte harekete edip imkân sağlayan Pamukkale Belediyesi ve Belediye Başkanımız Sayın Avni Örki ile ekibine teşekkür ederiz.” dedi.

DTO’NUN AMATÖR FİLM FESTİVALİ’NDE EMEKLER ALTIN OLACAK

DTO, Denizli Amatör Film Festivali düzenleyecek... “Çeşitli görseller ve filmlerle, Denizli’mizdeki turistik yerlerimizin ve şehrimize has ürünlerimizin bize ait olduğunu vurgulayarak, Denizli’mizin tanıtımı artıracağız. Sektör ve turizm bazlı videolarla, insanların ilgisini Denizli’ye çekmeye çalışacağız. Denizli’nin tanıtımına katkı sağlayacak, şehrimizi anlatan kısa filmleri ödüllendireceğiz. Her yaştan vatandaşımız, kısa metrajlı filmler ve belgeselleriyle bu yarışmamıza katılabilecek.” diyen Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, bu kapsamda Denizlili sanatçılarla birlikte büyük etkinlikler düzenleyeceklerini de duyurdu. Başkan Erdoğan, “Denizli İçin Ben De Varım” diyen ünlüleri, Denizlililer’i, sosyal mecrada ve dijital ortamdaki yayınlarımızla, dünyanın dört bir tarafındaki hemşehrilerimizle buluşturacağız.” dedi.

DENİZLİ ÜRÜNLERİNE “DTO20 BELGESİ”

Denizli’ye has ürünler ile Denizli’de üretilen ürünler için özel bir kıstas belirleyip DTO20 Belgesi vereceklerini de kaydeden Başkan Erdoğan ayrıca, ilkbahar ile yaz geceleri Denizli Ürünleri Pazarı kurulması için çalışma başlatacaklarını ifade etti. Erdoğan, “Denizli’nin tanıtımı ve kalkınması için yöntem belirleme, arayış toplantıları ile çalıştayı düzenleyeceğiz. Bu yöndeki çabamızı, yıl boyunca, çeşitli etkinliklerle sürdüreceğiz. Ülkemizin ekonomisine yön veren isimlerle, şehrimiz ile yatırım imkanlarının, Türkiye gündemine taşınmasını sağlayacağız. İhracat ve turizm şehri olduğumuz için, uzun süreli İş İngilizcesi eğitimleri vereceğiz. Ayrıca, 2020’de de üyelerimizle, uluslararası ve dünyanın en büyük fuarlarına katılacağız. 2020’deki yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarımız ile yıl içinde yapacağımız eğitimlerimizin takvimini, internet sayfamızdan kamuoyuyla paylaştık.” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN: “2020, HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN”

Konuşmasının sonunda, yeni yılda çok sayıda daha büyük proje ve başarılara imza atmanın heyecanı içinde olduklarını da dile getiren Başkan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “2020’yi, Denizli’mizi ticaret ve ekonomisiyle daha da büyüttüğümüz, insanımızın refahını artırdığımız, şehrimizi herkese tanıttığımız bir ‘Denizli Yılı’ olarak değerlendirmeye çalışacağız. Köklü bir gelenekten d

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!