Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

İran’dan Denizli’ye Uçuşlar Durduruldu

İran’dan Denizli’ye Uçuşlar Durduruldu
İçişleri Bakanlığınca, 81 ile gönderilen "hudut kapılarında alınması gereken tedbirlere ilişkin genelgeye göre, İranlıların Türkiye’ye girişi yasaklandı. Denizli – İran arası Korona virüsü nedeniyle uçak seferleri dün akşam itibariyle durduruldu. Yasağın ne zamana kalkacağı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

İran'da görülen koronavirüs vakaları nedeniyle Türkiye İran’la olan sınır kapılarını geçici olarak kapatma kararı aldı. Ayrıca, Azerbaycan'a bağlı Nahcıvan Özerk Bölgesi ile olan sınır kapısı da kapatıldı.

İran'da şu ana kadar 43 koronavirüs vakası tespit edilirken, sekiz kişi de bu virüs nedeniyle hayatını kaybetti. İran, böylece Çin'in ardından koronavirüs nedeniyle en fazla can kaybının görüldüğü ülke oldu.

Türkiye'nin ardından Irak, Afganistan ve Pakistan da İran ile olan sınırlarını kapattı.

Denizli ile İran arasında haftada 3 defa yolcu yoğunluğuna göre doğrudan uçak seferleri düzenleniyordu. Dün saat 20.00’dan itibaren Denizli Tahran arasında uçak seferleri geçici olarak yapılmayacak. Ayrıca 21 Martta yapılacak olan nevruz kutlamalarından dolayı Denizli’ye İran’dan çok sayıda İranlı gelmesi bekleniyordu fakat alınan karardan dolayı uçuşlar iptal oldu.

 

TÜRKİYE'DEN İRAN'A GİTMEK İSTEYENLER İÇİN KISITLAMA BULUNMUYOR

Türkiye'deki uluslararası havalimanlarına gelen vatandaşlar ve yabancı uyruklu yolcuların son 15 günde Çin ve İran'a seyahat gerçekleştirip gerçekleştirmedikleri kontrol edilecek. Pasaport çipi incelemesiyle anılan ülkelere seyahat yaptıkları tespit edilenler sınır kapılarında oluşturulan kontrol noktalarında muayene ettirilecek, sağlık birimlerinin vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacak. Türkiye'den İran'a gitmek isteyen İran vatandaşlarına ilişkin ise herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. İran'dan Türkiye'ye gelen Türk vatandaşları, oluşturulacak kontrol/muayene alanlarında tek tek muayene edilecek, Sağlık Bakanlığınca belirlenen/belirlenecek usul ve esaslara göre işlemleri yapılacak. Sınır kapılarındaki yolcularda tespit edilen semptomlar veya riskler her düzeydeki sorumlular tarafından sürekli takip edilerek, şüpheli her vakada Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bilgilendirilerek, Sağlık Bakanlığının direktifleri doğrultusunda hareket edilecek. Türkiye'den hava yoluyla İran'a geçecek vatandaşlara hudut kapılarında İran'da yaşanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve Türkiye'nin aldığı tedbirlerle ilgili bilgi verilerek, Türkiye'ye geri girmek istediklerinde alınan tedbirlere muhatap olabilecekleri hatırlatılacak. Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır'da sınır kapılarındaki şüpheli vakaların nakil, tespit, müdahale ve tedavisi için başta hastanelerde olmak üzere gerekli tüm tedbirlerin planlaması yapılacak. İran üzerinden Türkiye'ye giriş yaptıkları tespit edilen/değerlendirilen düzensiz göçmenlere ilişkin tedbirlere de genelgede yer verildi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!