3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Öğrencilerin Gözünden Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi

Öğrencilerin Gözünden Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın gayretleriyle hizmete alınan ve Denizli ilçeleri arasında ilk olma özelliği taşıyan Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nden eğitim alan öğrenciler, merkezin okul başarılarını nasıl arttırdığını anlattı.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın gayretleriyle 2017-2018 eğitim öğretim yılında hizmete alınan Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi, Denizli ilçeleri arasında ilk olma özelliği taşıyor. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin ödev ve projelerine ilişkin araştırmalar yaptığı, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yürütüldüğü Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde görevli 8 öğretmen tarafından öğrencilere ders veriliyor.

Sosyal Etkinlik Merkezi’nde sadece öğrencilerin eğitimlerine bakılmıyor, onların sosyal hayata kolay adapte olmaları için farklı etkinlikler de yapılıyor. Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde öğrencilerin her ders konusu sonrasında deneme testleri yapılıyor. Öğrencilerin eksik kaldıkları konular gerçekleştirilen deneme testi sınav sonucuna göre tespit ediliyor. Ders programları öğrencilerin durumlarına göre şekilleniyor. Öğrencilerin eksiklikleri bu şekilde gideriliyor. Ayrıca öğrencilerin kendi okullarındaki sınav notları da takip ediliyor.

Öğrenciler yeni arkadaşlıklar edindiği, eğitim aldığı, farklı etkinliklerle buluştuğu Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’ni anlattı.

“DAHA ÇOK DERS YAPMAK İSTİYORUM”
Ödevlerini Sosyal Etkinlik Merkezi’nde daha eğlenceli bir şekilde yaptığını söyleyen Atatürk Ortaokul öğrencisi Zeynel Eroğlu, “Buraya ödevimi yapmak için, sınavlarıma çalışmak için geliyorum. Okulda kaçırdığım dersleri burada dinliyorum. Buraya gelmem sınavlarımı çok etkiledi. Sınavlarda yüksek başarılar almamı ve derslerimi daha iyi dinlememi sağladı. Ayrıca burada sadece eğitim vermiyorlar. Birçok etkinlikle bizler buluşturuyorlar. En son ben sinema etkinliğine gittim çok eğlendim. Burada çok eğlenceli ödev yapıyoruz ve daha fazla ders yapmak istiyorum. Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a bizlere bu merkezi hediye ettiği için teşekkür ederim” dedi.

“BURASI DERSLERİMİZE ÇOK İYİ GELDİ”
24 Mayıs İlkokul öğrencisi Şafak Yavuz, “Burada ödevlerimizi yapıyoruz. Öğretmenlerimizin verdiği testleri ve okulda yaptığımız etkinlikleri burada tekrarlıyoruz. Burası derslerimize çok iyi geldi. Hem ödevlerimiz bitiriyorum hem de okuldaki işlediğimiz konuları tekrar ediyorum. Sinemaya, pikniğe ve at çiftliğine gidiyoruz. Hem arkadaşlarımla daha çok zaman geçiriyorum hem de keyifle ödevlerimiz yapıyorum” diye konuştu.  

“OKULDAKİ BAŞARIM ARTTI”
Atatürk Ortaokul öğrencisi Nuriye Candaylak, “Derslerimi burada yapıyorum. Ödevlerim de anlamadığım konuları öğretmenlerime sorma şansım oluyor. Sınavlarıma da etkili oluyor.  Eskiden okul başarım biraz iyiydi şimdi daha iyi oldum. Sınavlarda genellikle yüksek not alıyorum” diye konuştu.  

“SINAVLARDA BAŞARI SAĞLIYORUM
Sakarya İlkokul öğrencisi 11 yaşındaki Rukiye Nur Tuncer, “Burada daha eğlenceli ders yapıyoruz. Sınavlarıma da çok faydası oluyor.  Okulda işlediğimiz konuları burada tekrar etme fırsatı buluyoruz. Ayrıca farklı etkinlikler yapıyoruz. En son sinemaya gitmiştim ve çok eğlenmiştik” dedi.

VELİLER DE MEMNUN
Kızının 1 yıldır Sosyal Etkinlik Merkezi’ne geldiğini söyleyen Meryem Uysal, “Bir yıldır kızım burada. Çok memnunum. Hocalarımız çok iyi. Çocuklarımızla çok iyi ilgileniliyorlar” diye konuştu.   

Penzan Avcı ise, “Torunum bu merkezden yararlanıyor. Ders veriyorlar ve torunum buraya gelirken çok mutlu geliyor. Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a çok teşekkür ediyorum. Onun desteğiyle çocuklarımız eğitimlerinde daha çok yol kat edebiliyorlar” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!