3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 2019 Yılını Değerlendirdi

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 2019 Yılını Değerlendirdi
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 2019 yılının değerlendirmesini yaparken, “2019 yılında Pamukkalemizin tanıtımı ve tasarruf konularında önemli çalışmalar yaptık. Tek hedefimiz olan vatandaşlarımızın mutluluğu için çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz” dedi.

Denizli’nin en büyük ilçesi olan Pamukkale’de ‘Mutlu İnsanların Yaşadığı İlçe Pamukkale’ sloganıyla çalışan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, geride kalan 2019 yılının değerlendirmesini yaptı. Başkan Örki, “Pamukkale'yi mutlu insanların yaşadığı bir ilçe yapmak için çalışacağız demiştik. Göreve başladığımız andan itibaren tüm ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

 

“İLÇEMİZİ TURİZMDE BİR NUMARA YAPACAĞIZ”

“Pamukkale bir dünya ilçesi” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale’nin 2019’da yaklaşık 2,5 Milyon turisti ağırladığına dikkat çekerek, “Beyaz Cennet’in dünyada eşi benzeri yok, bununla birlikte Karahayıt termal sağlık alanında Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri konumunda. Bu eşsiz özelliklere sahip bir ilçenin turizmde daha da ön plana çıkması gerektiğinin bilinciyle hareket ediyoruz. Bu doğrultuda da ilçemizin tanıtımına katkı yapacak projelere önem veriyoruz. Göreve geldikten sonra, ilçemizde çadır ve kamp turizminin yaygınlaştırılması amacıyla Temmuz ayında Vosvos Festivali düzenleyerek, 15 şehirden katılan 100’e yakın vosvos ile ilçemizin tanıtımına önemli bir katkı sağladık. Yine ilçemizin turizm özelliğine yepyeni bir alternatif olarak, Denizli’de ilk defa bir Ralli düzenledik. 38 araç ve 76 pilotun yarıştığı Pamukkale Rallisi ilçe sınırlarımız içindeki mahallelerde bulunan muhteşem parkurlarla yarışlar için önemli bir merkez olabileceğini gördük. Pamukkale Belediyesi olarak, ilçemizi Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtmak için gereken ne varsa yapacağız. Türkiye tüm alanlarda olduğu gibi turizmde de 2023 hedeflerine sarsılmaz bir irade ve emin adımlarla ilerlerken biz de elimizdeki turizm değerlerinin daha da ilgi görmesi için vizyonel projelerimizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

 

EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ

“Pamukkale Belediyesi olarak, geleceğimiz olan ve ileride memleketimizi yönetecek evlatlarımızın eğitimi için sonuna kadar tüm imkânları seferber ederiz” diyen Başkan Örki, 2019-2020 eğitim yılında toplamda 2 bin 500 öğrenciye eğitim yardımı sağladıklarını belirtti. 8 ay boyunca, 1000 lise öğrencisine aylık 100 TL, 1500 ortaokul öğrencisine de aylık 75 TL olarak verilerek eğitime katkı sağlandı. “Pamukkale ilçesi olarak sadece turizmde değil hayvancılıkta ve tarımda da iddialıyız” diyen Başkanı Örki, bu doğrultuda, ilçenin kırsal mahallelerinde yaşayan tarımla uğraşan vatandaşların asırlık sorunlarını çözdüklerini ifade etti. Başkan Örki, “Üreten, emekçi ve fedakâr çiftçilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak bizim en asli görevlerimizden biri. Göreve geldikten sonra çiftçilerimiz için dağlık mahallelerimizde arazi yollarını açmaya başladık. Bununla birlikte, 2014 yılında köy statüsünden mahalleye dönüşen 16 mahallerimizde kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla ‘Ücretsiz Tip Proje’ uygulaması başlattık. Yine belediyemizce, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız için ücretsiz veteriner desteği sağlıyoruz. Kırsal bölgelerimizde, tarım ve hayvancılığın gelişimi için gerekli çalışmaları 2020 yılında da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“ÜCRETSİZ KURSLARIMIZ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, kendini geliştirmenin yaşı olmadığının bilinciyle hareket ettiklerini ifade ederek, 17 farklı alanda 46 ücretsiz kurs düzenlediklerini anımsattı. Başkan Örki, yaz döneminde ‘Yaz Spor Kursları’ başlığı altında Satranç, Futbol ve Halkoyunları kursları ile çocukların yaz tatillerini faydalı bir şekilde geçirmelerini hedeflediklerini söyledi. Yine yaz döneminde, İngilizce-Almanca kurslarının büyük ilgi gördüğünü belirten Başkan Örki, “Yaz dönemindeki ücretsiz kurslarımızın büyük ilgi görmesiyle, kurslarımızı kış sezonunda da devam ettirme kararı aldık. Bu çerçevede İngilizce, Almanca, Tenis, Judo, Satranç, Pilates, Basketbol, Futbol, Badminton, İşaret Dili, Kısa Film, Giyim Teknolojisi, Ofis Programları, El Sanatları, Halk Oyunları, Ebru Sanatları alanlarında ücretsiz kurslar açtı. Buraya katılım ise çok sevindirici boyutta” diye konuştu. Ayrıca, 2019 yılında engellilere yönelik açılan el sanatları kursları da kış döneminde devam ediyor. Yine engelli ve yaşlılara yönelik evde berber hizmeti  ve evde temizlik hizmeti  bir çok ihtiyaç sahibi kişinin yüzünü güldürdü.

 

“FACEBOOK İSTASYON’A PAMUKKALE BELEDİYESİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Pamukkale Belediyesi, Anadolu’da kurulacak olan ilk Facebook İstasyon’a destek veriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Facebook ve Habitat Derneği’nin iş birliği ile Sınırlarını Aşan Türkiye Programı kapsamında hayata geçirilen Facebook İstasyon Pamukkale Kültür Merkezi’nde açılacak.Pamukkale Belediyesi’nin destekleriyle hayat bulacak olan Facebook İstasyon’dan, başta üniversite ve lise öğrencileri olmak üzere herkes faydalanabilecek. Toplam 650 metrekare kapalı alanda kurulacak olan Facebook İstasyon’da eğitimler ile etkinlikler, Facebook ile proje ortakları tarafından düzenlenecek. Tüm aktiviteler, ücretsiz olurken, İstasyon kendi etkinliklerini düzenlemek isteyenlere de, içerik doğrultusunda imkan tanıyacak.

 

“2019 TASARRUF YILIMIZ OLDU”

Pamukkale Belediyesi olarak, geride kalan 2019 yılında tasarrufu ön planda tuttuklarını da anımsatan başkan Örki, “Öncelikle, tasarruf tedbirleri aldık. Paramız yokken de paramız varken de tasarruf yapmalıyız diye düşünerek hareket ettik. Cumhurbaşkanlığı’nın 10 Ekim 2018 tarihli genelgesinde belirttiği üzere Kamu Yatırım Harcamalarında azami düzeyde tasarruf edilmesi yönündeki genelgesi çerçevesinde aldığımız kararlar oldu. Bunlardan ilki yapımı devam eden Seyir Tepesi Projesi’nde 27 milyon liralık tasarruf sağladık. Ardından, kendi bünyemize aldığımız 27 adet çöp kamyonu ile de 5 yıl için 65 Milyon TL tasarruf sağladık. Aldığımız bu araçlar 14 ayda kendini amorti edecek ve bu 65 milyon lira ile halkımıza daha fazla hizmet götürmek için çalışacağız. Pamukkale Belediyesi olarak 2019 yılında ortaya koyduğumuz tasarruf miktarı 90 milyon TL’yi aştı. Bir anlamda 2019 yılı bizim açımızdan tasarruf ve tanıtım yılı oldu” dedi.

ilçeye hizmet etme anlayışında en önemli adımlarından birini “Gerçekçi bir bütçe” hazırlamak olduğunun altını çizen Başkan Örki,  “2020 Bütçesini 230 Milyon TL olarak belirledik. 2020 yılına ekonomik tasarruflarla girmek çok önemliydi. Bunun için

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!