Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Pamukkale'ye girişe Büyük Zam

Pamukkale'ye girişe Büyük Zam
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan beyaz cennet Pamukkale girişe bir kez daha zam geldi. Geçen sene 50 TL’den 60 TL’ye çıkartılan giriş ücreti zammı bu kez yüzde 33 zaman ile 80 TL’ye çıkartıldı. Zam haberinin duyulmasıyla tepkiler çığ gibi büyüdü. 60 TL’ye gidip gezemedikleri Pamukkale’ye girmek artık hayal olduğunu savundular.

Pamukkale’ye büyük zam geldi. Pamukkale ören yerine gidiş ücretine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan karar ile yüzde 33 zam yapılacak. Alınan karar doğrultusunda sadece Pamukkale’ye değil, Türkiye’nin bir çok noktasındaki ören yerlerine giriş ücretlerine 1 Mart’tan itibari ile zam yapılacak. Zam kararı alınmasına en çok tepkiyi ise Denizlili vatandaşlar gösterdi. Eski güncel fiyatının zaten 60 lira olduğunu belirten ve bunun kendileri için çok yüksek bir rakam olduğunu dile getirdi.  TÜRSAB'ın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, müze ve ören yeri giriş ücretlerine zam yapıldı. Yapılan yeni zamlara göre Pamukkale’ye girişler 60 liradan 80 liraya çıktı. Yüzde 33 artan fiyatlar 1 Mart 2020 itibariyle yürürlülüğe girecek. Laodikeia Örenyeri fiyatı 25 TL, Hierapolis Arkeoloji Müze fiyatı 12 TL oldu.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan beyaz cennet Pamukkale girişe yüzde 33 zam yapıldı. Zamla birlikte 60 lira olan giriş ücreti 80 liraya çıkartıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, zammın yabancı geliri arttırmak için yapıldığını söyledi. 

Alınan karar doğrultusunda sadece Pamukkale’ye değil, Türkiye’nin birçok noktasındaki ören yerlerine giriş ücretlerine 1 Mart’tan itibari ile zam yapılacak. Zam kararı alınmasına en çok tepkiyi ise Denizlili vatandaşlar gösterdi. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Şen; “Kültür ve Turizm Bakanlığı vatandaşlarımızdan gelen ekonomik geliri arttırmak için değil, yabancı turistlerden gelen geliri arttırmak için böyle bir uygulama yaptı. Vatandaşlarımız için müze kart ücretini de düşürdü. Vatandaşlarımız tek sefer 60 TL’ye müze kart aldığında ücretsiz olarak her yeri ziyaret edebilir.  Yurtdışında bu gibi yerlerin girişleri çok pahalı. Ancak Pamukkale’nin girişi 13-14 euro gibi bir rakama tekabül ediyor. Bu uygulama tek seferlik ziyaret edecek olan yabancı turistlere yönelik yapılmıştır. Biz olumlu karşılıyoruz.  Vatandaşlarımızın tek seferlik 60 TL ödeyerek müze kart almasını ve bu şekilde ziyaretlerini gerçekleştirmesini temenni ediyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!