Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Panasonic, Tek Çipli DLP  lazer projektör

Panasonic, Tek Çipli DLP  lazer projektör
Etkinlikler ve Sergiler İçin PT-RZ790 Serisi ve Yükseköğretim İçin PT-FRZ60 Serisi İlk Kez ISE 2020'de Tanıtıldı. İki Ürün Serisi de Uygun Maliyetiyle öne çıkıyor.

Panasonic, Tek Çipli DLP™ lazer projektör ürün portföyünü müzeler ve sergi alanlarına yönelik PT-RZ790, lise ve üniversite sınıflarına yönelik PT-FRZ60 serileriyle genişletiyor. İyi aydınlatılmış bir sınıfta net ve parlak bir ekranla birlikte en düşük seviyede gürültü, ideal bir eğitim ortamı için büyük öneme sahip. Benzer şekilde sergi tasarımcıları da sunumlarını güçlendirmek için doğal veya özel hazırlanmış bir aydınlatma kullanıyor ve konuklarını rahatlatıcı bir ortamda ağırlayabilmek için sessiz bir projeksiyon sistemine ihtiyaç duyuyor. Bu ortamlar için tasarlanan Panasonic PT-RZ790 Serisi ve PT-FRZ60 Serisi Tek Çipli DLP™ lazer projektörler, yüksek görünürlüğe sahip görüntüleri ışık altında neredeyse tamamen sessiz bir şekilde sergiliyor. Seriler, 2020 sonbaharında piyasada yer alacak.

 

İyi aydınlatılmış odalarda zengin renklere sahip parlak görüntüler

Her iki projektör serisi de kompakt bir tasarımla WUXGA çözünürlüğünde yüksek kaliteli görüntüler sunmak için DLP™ görüntüleme kullanılarak SOLID SHINE Lazer üzerine inşa ediliyor. Dörtlü Renk Uyumlaştırıcı, daha doğru bir beyaz dengesi ve canlı bir renk ifadesi sağlamak için çark zamanlamasını ve renk filtresi parametresini ayarlayarak renk gamını genişletiyor.

 

Hafif, sessiz ve kompakt projektörlerin kurulumu da kolay

Verimli soğutma, gürültüyü PT-RZ790 Serisi için 36 dB (Normal Mod), PT-FRZ60 Serisi için ise 27 dB[1] (Sessiz Mod) seviyesine kadar bastırarak dikkat dağıtıcı unsurları en aza indiriyor. Projektör gövdelerinin sadece 23,2 kg (PT-RZ790 Serisi, standart lens dahil) ve 16,3 kg[2] (PT-FRZ60 Serisi) olan ağırlıkları kolayca taşınabilmelerini sağlıyor. 2.0x optik yakınlaştırmaya sahip PT-FRZ60 Serisi, tavanda neredeyse istenen her yerde kurulum imkanı sunuyor.

Tüm modeller, HDMI® (PT-FRZ60 Serisi için çift giriş) ve DIGITAL LINK üzerinden 4K sinyal girişini[3] desteklerken, PT-FRZ60 Serisi ayrıca HDMI üzerinden CEC uyumluluğunun yanı sıra yayın donanım kilitleri veya Stick PC'ler için güç sağlayan bir USB çıkışı da sunuyor. Geniş bağlantı kapasitesi, projektör değişimini kolaylaştırırken, medyanın çeşitli cihazlarda yüksek kaliteyle iletilmesini ve gösterilmesini sağlıyor. PT-RZ790 Serisi, iOS ve Android™ cihazlar için yeni Panasonic Akıllı Projektör Kontrolü uygulamasını desteklemesi[4] sayesinde birden fazla projektörün veya projektörlerin tek tek kontrol edilmesine imkan tanıyor. Uygulama, görüş hattına ihtiyaç duyan IR uzaktan kumandalara alternatif olmanın yanında mobil cihazın entegre kamerasını kullanarak sezgisel OSD navigasyonu ve projektör için otomatik odaklama işlevi de sunuyor[5].

 

Efsanevi SOLID SHINE Lazer Güvenilirliği

 

PT-RZ790 ve PT-FRZ60 Serisi, bakım gerektirmeden 20.000 saatlik[6] projeksiyona, doğrusal bir parlaklık rampasına ve yüksek renk korumasına katkı sağlayan hermetik sızdırmaz DMD blokları ve korumalı lazerler ile Panasonic'in orijinal filtresiz soğutma özelliğini içeriyor. Çoklu İzleme ve Kontrol Yazılımı, operatörü sorunlar oluşmadan önce uyararak beklenmeyen kesintileri önlemek üzere isteğe bağlı Erken Uyarı işlevleri[7] sunuyor. PT-RZ790’da sunumun kesintisiz devam etmesinin gerektiği halka açık sergiler için ilave bir güvenlik katmanı sunmak için ana sinyalin kesilmesi halinde kullanılabilecek Yedek Giriş[8] anahtarlaması da bulunuyor.

 

 

 

[1] Sadece FRZ50. FRZ60, Sessiz Modda 30 dB ile çalışır.

 

[2] Sadece FRZ50. FRZ60'ın ağırlığı 16,6 kg'dir.

 

[3] 4K sinyalleri projeksiyon anında 1920 x 1200 piksel olarak yeniden boyutlandırılır.

 

[4] Minimum cihaz ve işletim sistemi gereksinimleri için AppStore veya Google Play mağazasına bakabilirsiniz.

 

[5] Otomatik Odaklama işlevi bazı cihazlarda desteklenmeyebilir.

 

[6] Bu süre civarında ışık çıkışı yaklaşık %50 azalmış olacaktır. IEC62087: 2008 Yayın İçerikleri, NORMAL Mod, Dinamik Kontrast [AÇIK], 35 °C (95 °F) sıcaklık, 700 m (2,297 ft) yükseklik ve 0,15 mg/m3 hava kökenli parçacıklı madde. Parlaklığın %50'ye düşeceği tahmini süre, ortama ve kullanım koşullarına bağlı olarak değişir. Işık kaynağı dışındaki parçaların 20.000 saatten önce değiştirilmesi gerekebilir ve cihazın bu süre civarında kontrol edilmesi tavsiye edilir.

 

[7] Erken Uyarı İşlevleri (ET-SWA100), Çoklu İzleme ve Kontrol Yazılımı Sürüm 2.0 veya üzeri (ücretsiz indirme) ile ücretsiz olarak gelir ancak 90 günlük deneme süresinden sonra kullanmaya devam etmek için ücretli bir lisans anahtarı ve PASS web sitesinde aktivasyon gerekir. Daha fazla bilgi için panasonic.net/cns/projector/products/mmcs adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

[8] Ana/yedek giriş terminalleri kombinasyonu sabittir. Ana/yedek terminallere giriş sinyali aynı olduğunda Yedek Giriş işlevi etkinleştirilir.

 

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!