Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Prefabrik Ev ve Çelik Ev Arasındaki Farklar

Prefabrik Ev ve Çelik Ev Arasındaki Farklar

Satın alacağı evin sağlam ve ekonomik olmasına önem verenler için çelik ve prefabrik ev seçenekleri oldukça ideal yapılardır. Prefabrik veya çelik evlere yatırım yapacak olanlar, bu iki ev alternatifi arasındaki farkları da mutlaka bilmeli ve ona göre karar vermelidirler. Peki, prefabrik ev ve çelik ev nedir? Prefabrik yapılar ve çelik yapılar arasındaki farklar nelerdir? İşte, ev satın alacak olan kişilerin en çok merak ettiği sorular ve cevapları…

 

Çelik ve Prefabrik Ev Nedir?
Prefabrik ev, kendisini oluşturan ekipmanların fabrika ortamında üretildikten sonra, evin inşâ edileceği beton platforma oturtulduğu yapılardır. Prefabrik evlerin birçok avantajı bulunur. Prefabrik evlerde tek kat ve çift kat olmak üzere iki seçenek bulunur. Kişiler arzu ettikleri metrekare büyüklüğe ve tasarıma sahip prefabrik evlere sahip olabilirler. Prefabrik evler, kişilere birçok avantaj da sunar. Betonarme yapılarda ortaya çıkan uzun imâlat süreleri, prefabrik evlerde yoktur. Oldukça kısa sürede tamamlanan prefabrik evlerin, işçilik maliyeti de oldukça mâkuldür. Modüler yapıda hazırlanan prefabrik evler, kişilerin istek ve taleplerine göre hazırlanabilir. Deprem ve yangın gibi olası afetlere karşı dayanıklı olan prefabrik yapıların, teslimat süresi de kısadır. Çevre dostu olan bu yapılar, ısı ve ses yalıtımı konusunda da diğer yapılara göre daha iyidir.

 

Çelik evler ise, adından da anlaşılacağı gibi çelik profil örgü sistemi yapılardır. Sağlam ve uzun ömürlü bir malzeme olan çelik, bu malzemeden üretilen evlerin de daha sağlam olması için tercih edilir. Deprem gibi doğal afetlere karşı maksimum koruma sağlayan bu yapılar, duvar karkasları ve çatı karkaslarının tamamında yer alır. Daha az bütçeye, yüksek konfor beklentisi olanların tercihi olan çelik evler, gerek bina içinde gerekse bina dışında çeşitli kaplama uygulamalarına imkân tanır. Hızlıca inşa edilen, güvenilir ve konforlu olan çelik evler, modern teknolojiden istifade edilerek hazırlanır. Çelik ev, alanında uzman kişiler tarafından tasarlanarak tek katlı ya da iki katlı olacak şekilde kullanıma hazır hale getirilir.

 

Prefabrik ve Çelik Ev Arasındaki Farklar

Çelik ve prefabrik evler; uygun fiyatlı olmaları, mimari özgürlük sunmaları, hafif ve depreme dayanıklı olmaları gibi konularda benzerlik gösterirler. Fakat bu iki ev seçeneğinin arasında önemli farklar da bulunur. Çelik ve prefabrik yapı arasında tercih yapmak durumunda kalanlar için bu farklar büyük önem taşır. En önemli farkların başında, çelik yapıların ana taşıyıcısının çelik kolonlar, prefabrik evlerin taşıyıcısının da duvar panelleri olması yer alır. Isı ve ses yalıtımı konusu ele alındığında çelik evlerdeki yalıtım teknolojisinin, prefabrik yapılara göre daha üstün olduğu bilinir. Duvarlara yapılan mantolama işlemleri, son derece başarılı ses ve ısı yalıtımı sağlanmasına vesile olur. Özellikle geçici prefabrik evlerde, mantolama işleminin uygulanmaması sebebiyle, ısı ve ses yalıtımı sağlanamaz. Prefabrik ve çelik evler arasındaki bir diğer fark ise bakım avantajıdır. Her türlü iklim seçeneğine uygun olarak tasarlanan çelik yapılar, uzun seneler bakıma ihtiyaç duymaz. Geçici prefabrik yapıların için zamanla deforme olduğu görülür. Bu nedenle gerek prefabrik gerekse çelik ev satın alacak kişilerin, evin hazırlık aşamasında hangi malzemelerin kullanıldığını araştırmaları büyük önem taşır. Prefabrik yapılarda da tercih edilecek dayanıklı malzemeler, prefabrik evlerin de uzun ömürlü olmasını sağlar.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!