Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Rodallega transferinde Menajer muamması Kim haklı? Hangisi doğru?

Rodallega transferinde Menajer muamması Kim haklı? Hangisi doğru?
Denizlispor’da sezon başında takıma katılan Rodallega’nın transferi Denizlispor ile BKL Spor Marketing arasında krize neden oldu. Menajerlik şirketi, kulübün kendilerine ödemesi gereken parayı ödemediği iddia ederken, kulüp ise iddianın gerçek dışı olduğunu, bahse konu olan şirketin Rodallega transferini gerçekleştiremediğini ve açıktan para istediğini iddia etti.

Sezon başında Denizlispor’a transfer olan Hugo Rodallega’nın transferinde yönetim ile menajer arasında ‘usulsüzlük’ sorunu yaşanıyor. 35 yaşındaki oyuncu ile kulübün temasa geçmesini sağlayan menajer, kulübün kendilerine vermesi gereken parayı vermediğini, iş birliği sözüne de uymadığını iddia etti. İddianın sahibi ise BKL Spor Marketing. Şirketin kurucuları arasında yer alan Mesut Çırak, Rodallega ile Denizlispor Kulübünün verdiği yetki ile temasa geçtiğini söyledi.

RODALLEGA İLE KULÜP YETKİSİ İLE GÖRÜŞTÜM

Haber Merkezimizle özel açıklamalarda bulunan Çırak, kulübün Menajer Burak Puhaloğlu’nunaracılığıyla kendisi ile irtibata geçtiğini belirtti. Çırak, “Kulüp yetkilileri bana Rodallega’ya ulaşamadıklarını ve transfer etmek istediklerini söyledi. Konuşmada, “Başkanımız Ali Çetin bu oyuncuyu istiyor. Takımı bu isim üzerine kurulacak” denildi. Bende Rodallega’nın yakın arkadaşlarının birinin vasıtasıyla kendisine ulaştım. O da bana menajeri Humberto Quiceno’nun numarasını gönderdi. Bunların hepsinin kayıtları bende var. Kulüp bana yetki belgesi verdi. Bu belge ile menajeri ile görüştüm. Teklifi ilettim.

BİZİ GÖRÜŞMELERİN DIŞINA İTTİLER

Rodallega’nınmenajeri ile görüştükten sonra 10 Haziran’da teklif yapıldı. Bir süre sonra bizi kulüpten aradılar ve Rodallega transferinin bizim aradan çıkmamız halinde olacağını ifade ettiler. Biz de eğer sorun bu şekilde aşılacaksa çekilelim dedik ve gereken belgeleri imzaladık. Kulüp bize menajerlik ücretini ödeme sözü verdi. Rodallega transferi 1,150 milyon avroya sonuçlandı. Buradaki hakkımız yüzde 10’dan 115 bin avro ancak kulüp Humberto Quiceno’ya 200 bin avro ödedi. Bu para hangi mantıkla ödendi.

BAŞKAN ALİ ÇETİN’LE ŞİRKETİNDEKİ OFİSİNDE GÖRÜŞTÜK

Aradan 7 ay geçti ama bize verilen ödeme sözü tutulmadı. Ben yılın 6 ayını Brezilya’da geçiriyorum. 3 hafta önce hayatımda ilk kez Denizli’ye geldim. Kulüp tesisine gittim. Orada kimse yoktu. Sonra Başkan Ali Çetin’in kendisine ait şirketine gittik ve ofisinde görüştük. Görüşmede yönetici Kaan Şanlıkan da vardı. Başkan bize, “Bu transferi Kaan Şanlıkan bitirdi. Sen nereden çıktın” dedi. O anda Kaan Şanlıkan ile yüzleşme atı da bulduk. O ben bitirdim diyemedi, “Ara transfer döneminde seninle çalışalım bana stoper, 8 numara lazım” dedi.

BEN ROBİNHO’YU GETİRMİŞ ADAMIM

Sonra Ali Başkan bana söz verdi. Başkan, İhsan Burak Özsaraç’a da talimat verdi. Benim getireceğim isimleri ne olursa olsun izlemesi gerektiği talimatını verdi. Bana Güney Amerika’daki gözümüz ol talimatı verdi. Ben ara transfer döneminde birçok futbolcu önerdim. Hiçbirini beğenmediler. Ben Türkiye’ye Robinho’yu getirmiş adamım Sivas’a, Kayseri’ye yeni bir 10 numara kazandırdık. Sürekli bahane üreterek gönderdiğim oyuncuları almadılar ve işbirliği yapmadılar.

TAKSİTLE ÖDEYİN DEDİM

35 bin avro alacağım var. Bunu 10 bin avroya düşürdük. Bir anda ödeyemiyorsanız taksit taksit ödeyin dedik. Ona da yanaşmadılar. Bizde belgeleri ile her şey mevcut. TFF’ye ve FIFA’ya gerekli başvuruları yapacağız” dedi.

KAAN ŞANLIKAN’DAN AÇIKLAMA, “İSPATLASINLAR, PARAYI BEN ÖDEYECEĞİM”

Menajer Mesut Çırak’ın ortaya attığı iddiaların ardından olayın tarafları arasında yer alan Denizlispor Başkan Yardımcısı Kaan Şanlıkan, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Şanlıkan, “Bu kulübün çöpe atılacak tek kuruş parası yok. İddialarını ispatlasınlar, alacakları tüm parayı ben cebimden karşılayacağım” dedi.

TRANSFERİ BİTİREMEDİLER

İddialara konu olan olayları detaylandıran Şanlıkan, menajerin Başkan Ali Çetin ile görüştüğünü doğruladı. Şanlıkan, görüşmenin ise menajerin iddia ettiği gibi bitmediğini yine de devre arasında transfer sürecinde kendileri ile çalışabileceklerini ilettiğini söyledi. Transfer süreci hakkında konuşan Şanlıkan, “Kulübümüz kendilerine 10 Haziran’da 15 günlük bir transfer yetkisi verdi. Bu süre içerisinde transferi gerçekleştiremediler. Biz de Rodallega’nınmenajeriyle bizzat görüştük ve transferi noktaladık. Şimdi gelmiş bizden açıktan para istiyorlar. Bu kulübün boşa harcayacağı tek kuruş parası yoktur” diye konuştu.

GÖZTEPE’YE GÖTÜRMEYE ÇALIŞTI

Şanlıkan, “Bu menajerRodallega ile görüşürken aynı zamanda Göztepe’ye götürmeye çalıştı” dedi. Şanlıkan’ın bu iddialarına Çırak ise, “Rodallega’yı Göztepe’ye satmak isteyen ben değil, Akhisarspor’dan Trabzonspor’a transfer eden ve şuanda hapiste olan menajer Fatih İlek’tir. Bizim Rodallega’ya gönderdiğimiz yetki ve teklif belgesi, bu isme verilmiş, bu isim de hem Göztepe hem de Gaziantep FK ile temasa geçmiş. Şimdi kendisi cezaevinde. Birçok futbolcu, açıktan para istediği kendisinden davacı olmuş” dedi. 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!