3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

''Sayın bakan kebap yiyor, mehmet amcanın torunu konteynırda titreyerek ders çalışıyor''

''Sayın bakan kebap yiyor, mehmet amcanın torunu konteynırda titreyerek ders çalışıyor''
CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Denizli ziyaretinde Acıpayam'daki depremzedeler ile buluşmadığını ifade ederek,''Maalesef Sayın Bakan, 'Denizli'ye bakıp gitti.'' Sayın Bakın Denizli'de AK Parti İl Değerlendirme ve Koordinasyon toplantısına katıldığını, belediye başkanını ziyaret ettiğini, hatıra fotoğrafları çektirdiğini gördük. Sayın Bakan turistik geziye gelmiş.Depremzedeler mağduriyetlerini anlatmak için Sayın Bakanı bekliyordu. Ancak Sayın Bakan gidip teleferikte kebap yiyor. O kebap yerken Acıpayam'da Mehmet Amca'nın torunu titreyerek konteynırda ders çalışıyor.''dedi.

CHP Denizli Milletvekili Teoman SancarS, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Denizli ziyareti hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Sancar, Bakan Kurum'u Acıpayam üzerinden sert şekilde eleştirdi.

Teoman Sancar sözlerine,''Yeni yılın başlangıcı, 2019'un son günlerinde gönül isterdi ki hayırlı haberler ve müjdelerle yılı kapatalım ama maalesef 2019 memleketimizde beklediğimiz umutlara vesile olmamıştır. Bende ilimizde so 2 günde yaşamış olduğumuz bir durumu sizlerle paylaşmak istedim.''diyerek başladı. Sancar, geçtğimiz haftalarda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Acıpayam'daki depzedelerle ilgili yaptığı konuşmayı izleterek bölgeye yapılmayan yardımlara dikkat çekti.

 

''SAYIN BAKAN, DENİZLİ'YE BAKIP GİTTİ''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Denizli ziyaretini eleştiren Sancar,''20 Mart 2019'da Acıpayam'da yaşadığımız deprem felaketinin ardından birçok vatandaşımızın evi yıkıldı. 1100 ev yıkımının yanında 270 aile barakalarda yaşamaya başladı. Biz o süreçte çözüm hemen bulunamayabilir dedik. İçişleri Bakanı bölgeye geldi ve yaraların sarılacağını söyledi. 31 Mart'ta seçimler bitince Acıpayam'a ne gelen var ne giden. Meclisteki konuşmanın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Denizli'ye gelecğini öğrenince yaraların sarılacağını düşündüm. Bakanın programını takip ettiğimde deprem bölgelerini ziyaret edeceğini görmeme rağmen Acıpayam'daki ziyaretini gerçekleştirmediğini öğrendim. Maalesef Sayın Bakan, 'Denizli'ye bakıp gitti.'' Sayın Bakın Denizli'de AK Parti İl Değerlendirme ve Koordinasyon toplantısına katıldığını, belediye başkanını ziyaret ettiğini, hatıra fotoğrafları çektirdiğini gördük. Sayın Bakan turistik geziye gelmiş.''dedi.

 

''SAYIN BAKAN KEBAP YİYOR, MEHMET AMCANIN TORUNU KONTEYNIRDA TİTREYEREK DERS ÇALIŞIYOR''

Teoman Sancar, Bakanın Acıpayam'a geleceğini öğrenen depremzedelerin kaymakamlıkta onu beklediğini ancak Bakanın gelmediğini belirterek,''Depremzedeler mağduriyetlerini anlatmak için Sayın Bakanı bekliyordu. Ancak Sayın Bakan gidip teleferikte kebap yiyor. O kebap yerken Acıpayam'da Mehmet Amca'nın torunu titreyerek konteynırda ders çalışıyor. İnsanlar 9 metre konteynırda yaşamaya çalışıyor. Bizlerin 9 dakika yaşayamayacağı yerde bu insanlar 9 aydır yaşıyor. Burası ortadoğu değil, Denizli Acıpayam. Orada yaşanan insanlık dramıdır. Sayın Bakanı esefle kınıyorum. Sizlere gösterdiğim fotoğraflar yeni çekilmiş fotoğraflardır. Bu kareler insanların yaşama çabalarıdır. Bu insan hakları ihlalidir. Ben soruyorum,'Sayın Bakan sen buraya neden geldin?'' Orada barakada yaşayan insanlar banyolarını bile yapamıyorlar. Orada Bakanı saatlerce bekleyen insanlar 'kebap programı' yüzünden dertlerini anlatamadı. Muhtarlar, vatandaşlar bize Bakanın uğramadığını söylediler. Yazıklar olsun senin gibi Çevre ve Şehircilik Bakanına. Bu devletin imkanlarını siyasete alet etmektir.''şeklinde konuştu.

 

''ÇÖZÜM TOKİ MOKİ DEĞİL''

TOKİ'nin depremzedelere çözüm olmayacağını belirten Sancar,''Bakan Kurum yarın sıcacık evinde oturacak. Bu konteynırlarda insanlar titreyerek oturuyorlar. Bunun çözümü toki moki değil. İnsanlar hayvanlarını bırakıp tokiye gitmezler. Bu insanlar hayvanlarından süt,yumurta alıp çocuklarına bakmaya çalışıyorlar. Benim bu toplantımın amacı Acıpayam'daki çaresizliğin umursanmayışıdır. Acıpayam insanının teleferik gezisine değişilmesidir. Memleketin kebap yenecek hali yok, memlekette acı, açlık, yoksulluk var. Denizli'den 325 milyon lira imar barışı parası alındı. Buraya 10 milyon para çok görülüyor. 1-2 milyon para gönderiyorlar, gönderdik diyorlar. Göndereceksin tabii babanın parasını mı gönderiyorsun? Şuanda Acıpayam sefalet içinde. Tüm depremzedelerin vebali bu Bakanın ve yanında sırıtan milletvekillerinin üzerindedir. Acilen devleti göreve davet ediyorum.''ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!