3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

TOKİ Denizli’de Kaç Konut Yapacak? İşte Başvuru Detayları

TOKİ Denizli’de Kaç Konut Yapacak? İşte Başvuru Detayları
TOKİ Denizli’de kaç konut yapacağı belli oldu. TOKİ’nin 100 bin soysal konut projesindeki başvuru detayları belli olmaya başladı. Denizli ve diğer illerde gerçekleşecek ola TOKİ sosyal konut projesi illerin nüfusuna göre değişiklik gösterecek. Peki Denizli’de TOKİ kaç konut yapacak. Projenin başvuru şartları neler, TOKİ konutları nereye yapacak. İşte TOKİ’nin başvuru şartları..

TOKİ’nin 100 bin sosyal konut projesinde en büyük stoğu İstanbul başı çekerken ardından Gaziantep, Denizli, İzmir gibi illerde yapacak. Bu konut projesine herkes başvuramayacak. Şartlar çok önemli. Başvuru şartlarını yerine getiren  vatandaşların TOKİ’nin  100 bin başvuru ücretlerini yatırarak müracaatlarını tamamlayacaklar. Peki Denizli’de yapılacak TOKİ’nin 100 bin sosyal konut şartları nelerdir? İşte Denizli’de 2020 yılında inşa edilecek olan TOKİ’nin sosyal konut projeleri hakkındaki detaylar…

 

TOKİ DENİZLİ KAÇ TANE KONUT İNŞA EDECEK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokolle birlikte başlayan TOKİ'nin 100 bin sosyal konut projesi, İstanbul’da 10 bin Ankara’da 4 bin, Denizli’de 3.500 sosyal konut inşa edecek. 

 

TOKİ’NİN SOSYAL KONUT BAŞVURUSUNUN ŞARTLARI NELERDİR?

Öğrenilen bilgilere göre aylık en fazla 5 bin 500 liralık aile gelirine sahip olan vatandaşların başvurabileceği TOKİ sosyal konut projesi için konut alınacak ilde en az 1 yıl ikamet edilmesi, daha önce TOKİ'den ev alınmamış olunmaması, başvuran kişiye eşine ve velayetindeki çocuklara ait tapu olmaması önem arz edecek.

Ucuz toplu konut projeleri kapsamında 100 bin sosyal konut inşa edecek olan TOKİ, bu konutları aylık 894 liradan başlayan taksitlerle satışa sunacak. 240 ay vadelik taksitler için yüzde 10'luk bir peşinat talep eden TOKİ, evleri 2+1 75-85 metrekare ve 3+1 100 metrekare olarak inşa edecek.

TOKİ Denizli’de Kaç Konut Yapacak? İşte Başvuru Detayları

TOKİ EVLERİ KAÇ ODALI OLACAK?

TOKİ'nin inşa edeceği 2+1 sosyal konutlar 140 ila 180 bin lira fiyat aralığında, 3+1 konutlar ise 160 ila 210 bin lira fiyat aralığında satışa sunulacak.

Kura sonucuna göre ev almaya hak kazanan kişiler, yüzde 10'luk peşinat ödeyecek.

 

HER BÖLGEYE FARKLI SOSYAL KONUTLAR İNŞA EDİLECEK

Sosyal konut projeleri, bölgenin özelliklerini ortaya koyacak.

Karadeniz Bölgesinde geleneksel yığma taş yapıları andıracak biçimde cephede zemin kat taş kaplamalar, üst katlarda ahşap hissi verecek kaplamalar ve eğimli çatı saçaklarını destekleyen nitelikte Karadeniz'e özgü yöresel ahşap ve taş yapı elemanları karma biçimde kullanılacak. Ege’nin geleneksel dokusuna uygun çözümlemeler yer alacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!