Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Tüm Zorluklara Rağmen Mücadeleyi Bırakmıyorlar

Tüm Zorluklara Rağmen Mücadeleyi Bırakmıyorlar
Denizli’nin Sarayköy ilçesinde yaşamını sürdüren Erol Karcı ve eşi yaşamlarındaki tüm zorluklara rağmen mücadeleye bırakmayan çiftlerden bir tanesi.

Sarayköy’ün Bala Mahallesinde  yaşamını sürdüren 50’li yaşlarında olan Erol ve Asiye Karcı çifti, sabit bir işlerinin olmaması sebebi ile  günlük ihtiyaçlarını giderebilmek için sabahtan akşama kadar sokak sokak gezerek çöplerden topladıkları kağıt ve plastikler ile geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Aradıkları mutluluğu ikinci evlilikte bulan çiftimiz ile gerçekleştirdiğimiz sohbette daha önce çalıştığını belirten Erol Karcı, geçirdiği trafik kazasından sonra ayaklarında sıkıntı olduğunu ve takılan platin ile ayakta durabildiğini ifade etti. Kazadan önce bekçilik işi yaptığını belirten Karcı kazadan sonra işten çıkarıldığını ve yaşının geçmiş olması sebebi ile iş bulamadığını ve bu işi yaparak en azından evine ekmek götürebildiğini ifade etti. 

Eşi Karcı ise,” bu yaşıma kadar hiç çalışmadım ama artık iş bana da düşüyor. Eşimin durumu belli geçirdiği kazadan sonra elden ayaktan düştü. Çok yere başvuru yaptı, gitmediği yer kalmadı ama olumlu bir dönüş alamadı. Benim de bir oğlum var o askere gitmeden önce çalışıyordu ve bize bakıyordu ama şimdi o askerde biz de çalışmak zorundayız. Eşimle beraber havanın yağmurlu olmadığı günlerde el arabamızla geziyoruz bulduğumuz karton, plastik ve cam parçalarını toplayıp satıyoruz. İşte bununla da günlük olarak ekmeğimizi, yemek yapacak malzemeleri alabiliyoruz. Bazen eşim o kadar kötü oluyor ki tutmuyor ayakları elimizde avucumuz da olan bu el arabamız ile evimize kadar taşıyorum eşimi. Halimizden memnun değiliz ama buna da şükür” dedi. Geçirdiği trafik kazası sonrasında  hayatı alt üst olan Erol Karcı,” Geçirdiğim talihsiz kazadan sonra hayatım tamamen değişti. Bir motorum vardı o da kazada kullanılamaz hale geldi. Sonrasında yaşadıklarımız ise bizi daha da dibe çekti. Kazadan sonra ayağıma platin takıldı, iyileştim derken işten çıkarıldım. Tabi boş durmadım birçok yere başvuru da bulundum. Çoğu görüşmemde de yaşımdan dolayı reddedildim. Bende kağıt toplama  işini sabit işim haline getirdim. Kazadan sonra bu işi bile zorlanarak yaptığım için eşim de yardımcı olmak istedi. İşte buradayız ve bu şekilde hayatımızı devam ettiriyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kaynak saraykoy.com.tr

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!