Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Yörükler, 1. Yörük şöleni'nde buluşacak

Yörükler, 1. Yörük şöleni'nde buluşacak
Kızılhisar Yörük Türkmen Kültürü ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 1. Yörük Şöleni 1 Eylül pazar günü Serinhisar'da gerçekleşecek. Dernek Başkanı Emine Kobaş bu önemli buluşma öncesi,''Yörük Türkmen buluşması ile kültürümüzü yaşatacağımız bu buluşmaya tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum''dedi.

Kızılhisar Yörük Türkmen Kültürü ve Dayanışma Derneği'nin bu yıl ilkini gerçekleştirerek geleneksel hale getireceği 1. Yörük Şöleni 1 Eylül Pazar günü Serinhisar Çamlık Aile Parkı'nda gerçekleştirilecek.

Pazar günü saat 11:00'da temsili Yörük göçü ile çarşı meydanından başlayacak şölende, halk oyunları gösterileri, tarihte Kızılhisar Yörükleri'nin standlarla tanıtılması, yöresel sanatçıların katılımıyla halk konserleri ile Yörük Kültürü yaşatılacak.

 

YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK İÇİN

1. Yörük Şenliği hakkında açıklama yapan Kızılhisar Yörük Türkmen Kültürü ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kobaş,''Biz derneğimizi günümüzde neredeyse tamamı yerleşik hayata geçmiş Yörüklerimizin sorunlarını çözmek amaçlı kurduk. Onların sosyal hayatta yaşadıkları sıkıntılar, toplumla kopuk diyalogları, küçükbaş hayvancılıkta yaşadıkları sorunları çözmek için uğraşıyoruz. Bu anlamda kurduğumuz Kızılhisar Yörük Türkmen Kültürü ve Dayanışma Derneği ile geçtiğimiz yıldan bugüne Yörüklerimizle çeşitli illerdeki Yörük şölenleririni ziyaret ettik ve Serinhisar'da da bunu yapmak için hareket geçtik. Yörüklerimizi birarada tutmak için bu yıl 1. Yörük Şenliği'ni gerçekleştiriyoruz. Geleneksel hale getireceğimiz bu şölene tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz''dedi.

 

ŞÖLENDE SÜRPRİZLER VAR

Şölenin genel programı dışında hazırladıkları sürprizleri anlatan Başkan Kobaş,''Şölenimizde birçok etkinliğimiz olacak ama biz bu şölene yakışır bazı sürprizler de hazırladık. Örneğin, kadınlarımıza cesaret vererek yüzyıllardır yöre halkının geleneksel giysisi olmuş '3 Etekler' ile kadınlarımız temsili yörük göçünde yürüyecekler. Bu kadınımızın değerini göstermek, medeni cesaretini ortaya koymak için çok önemliydi. Yörük kültürünü anlatan stadlarda ise dikkat çekici bir isim de olacak. Uluslararası peynir üretimi sertifikası bulunan Ali Büke, kimyasal maya kullanmadan hazırladığı peynirleri ilse katılımcıların damağında güzel tatlar bırakacak. Bir de Yörüklerimizin yol arkadaşları çoban köpekleri güzellik yarışmasıyla şölenimizi taçlandıracağız''şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!