3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Bardan Sert Çıktı!

20 Şubat 2019, Çarşamba 21:33

Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Değişim Grubu Başkanı Necdet Bardan, muhasebecilerin yoğun iş stresi altında meslek hastalıklarından hayatlarını kaybettiğini söyledi.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin stresten, kalpten ya da kanserden hayatlarını kaybettiklerini belirten Necdet Bardan, “Mersin Odası’na kayıtlı SMMM İbrahim Birsel, görevi başında kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gider, kontrol ve muayenesinde doktor, ‘dinlenmesi gerektiğini’ söylemesine rağmen, meslektaşımız geçici vergi beyannamelerinin son günü olması nedeniyle muhasebe ofisine gitmek zorunda olduğunu söyler ve ofisine giderek kaldığı yerden beyannamelerini tekrar vermeye başlar ve sonrasında malum masa başında kalp krizi geçirerek görev başında vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesinin ve tüm meslek camiamıza başsağlığı dileriz. Mesleğimizin ne kadar onurlu bir meslek olduğunu, mesleği için sağlığını, canını düşünmeden feda edebileceğini tekrar görmüş olduk. Artık mesleğin en önemli sorunlarından biri olan ‘sağlık ve mücbir sebepler’ yasalaşmalı. Bu konuda odalarımız TÜRMOB  ve Maliye Bakanlığı gerekli duyarlılığı gösterip ilgili yasanın çıkmasını sağlamalıdır” dedi.

Bardan, “Tüm kamu ve özel çalışanlarının hastalık günlerinde rapor ile dinlenme hakları var iken, ülkenin gelir kaynağında aracılık yapan biz meslektaşların hastalanma, dinlenme, ölüm haklarının olmamasının izahı nasıl yapılabilir? Meslektaş haklarını savunmak ve çalışma hayatını iyileştirmek amacıyla kurulan meslek odamız ve üst birliğimiz TÜRMOB ve bağlı olduğumuz Maliye Bakanlığından konunun hassasiyetinin algılanması ve ilgili kanunun çıkartılmasıyla ilgili bir an önce çalışmaların başlatılıp meslektaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi konusunda her türlü çalışma ve desteğe varız” diye konuştu.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.