Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Davutoğlu’nun Geleceği Var Mı?

15 Aralık 2019, Pazar 11:28
Davutoğlu’nun Geleceği Var Mı?

Kolay, kolay hiç bir siyasi partinin zor başaracağı bir geçmişe sahip Ak partinin içinden kopan eski Başbakan Sayın Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek partisinin geleceği var mı? Ne dersiniz?
Yukarıda yazdığım gibi kurulduğu günden bugüne girdiği her seçimde başarı İle çıkarak iktidarda kalmayı başaran bir siyasi partidir Ak parti ve ister sevelim ister sevmeyelim birçok genel başkana nasip olmaz Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısı
Tabi ki bu süreç zarfında yıpranmıştır. Muhalefet derse ki; biz yıprattık inanılması zordur 18 yıllık bir iktidar partisi muhalefet tarafından değil kendi içinden yıpratılmıştır.
Bakanların Cumhurbaşkanının yanında halka karşı şirin ve sempatik görünen il başkanları ve milletvekilleri halka karşı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasetini yansıtamamıştır.
Bu bağlamda Ak partinin kan kaybettiğini gören ve şimdiye kadar karşı duruş cesaretini çekinerek göstermeye çalışanlar bugün  seslerini daha gür çıkarmaya başlamıştır.
Sayın Davutoğlu başarılı olur mu derseniz eğer iki şekilde cevap veririm. Eğer parlamenter sistem olsaydı zor ve imkansız derdim. Çünkü denenmiş ve Başbakanlık yapmış birisidir. Halkın özlediği aradığı yeni bir siyasi oluşumdan öte Ak partiye karşı çıkış olarak kurulan bir siyasi hareketi andırmaktadır lakin başkanlık sistemine göre %1-2 seviyesindeki oy oranları bile karşı bloğu kazandırmaya yetmektedir bu etapta başarılı olması muhtemeldir. Ben Sayın Babacan’ın kuracağı partinin daha fazla halkta karşılık bulacağına inanıyorum. Bu her iki partinin oy alacağı kesim muhtemeldir ki Ak parti seçmeninden olacaktır. O yüzden Ak parti kendini yenileme ve kaybedeceği oy oranlarını geri çelerek korumaya amaçlı bir siyaset izleyecektir. Halka daha fazla dokunması gerekmektedir lakin kendi içindeki bu kopuş süreci devam eder mi? Sayın Davutoğlu ve Babacan önemli bazı isimleri de kendine çeker mi bekleyip göreceğiz.
Siyasi partiler demokrasinin zenginlikleridir. Sen niye parti kurdun denek demokrasiye ters düşen bir tavırdır. Halkta karşılığı olursa zaten ayakta durur olmazsa da kendi kendini sonlandırır...
Türkiye siyasetinde en büyük boşluk bana göre DYP ve ANAP’tan boşalan merkez sağ bir siyasi hareketin yerinin dolmaması ya da doldurulamamasıdır.
Şimdiki sistemde oy oranları düşük seviyede olan siyasi partilerin de ittifak cephelerinde sonuca önemli ölçüde katkı koyacağını tahmin etmek zor olmaması gerekir.
Sözün özü şu ki; Sayın DAVUTOĞLU’NUN Gelecek partisinin geleceği var mı? Derseniz
Buna geçmişi karar verecektir derim...
Ama unutmayın ki bir sıfırdan iyidir ve başkanlık sisteminde bir çok değerlidir....
Eski Başbakan karşısında, Eski bakanı karşısında , Eski Cumhurbaşkanı karşısında yani demem o ki ; Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Ak partinin işi eskisinden daha zor olacak....
Demokrasi güçlendikçe güzeldir...
SAYGILARIMLA...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.