3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

HATIRLA!

14 Ağustos 2017, Pazartesi 13:04

İki dirhem bir çekirdektik o gün! Hayat bize neler yaşatacaktı bilmiyorduk. Çiçeği burnunda gelin ve damat olmak ne demekti öğrenecektik ikimiz de. Hani kına gecesinde ayaklarıma ip dolamışlardı kınayla, motifliydi hani öyle desenli desenli, hatırla!

Balayında da ayaklarıma ellerime bakarlardı, şaşırırlardı sanki ilk defa gelin görmüşler gibi, ellerinde ayaklarında kınası var, yeni mi evlendiniz diye sorarlardı meraklı meraklı.

Sonra da ne kadar da küçüksünüz siz diyerek gülerlerdi baştan aşağı süze süze. Hiç bir şey demeden gülümserdik naifçe, çocukça.

Çok gençtik evlenmek için aslında, iyi mi yaptık kötü mü ya da çok mu acele etmiştik, geçmişi kurcalardık, yaşadıklarımızı incelerdik, birbirimizi tanımaya çalışırdık. Benzer kaderimizin bizi bir araya getirebildiğine inanamazdık. Gelecekte rahat edebilmek ve ailene güvenli bir yaşam sunabilmek için nasıl da emek verip zorluklarla karşılaştığını anlatırdın. Gözlerimin dolduğunu ve dinledikçe seni, nasıl da hayranlıkla şaşırdığımı hatırla!

Seneler geçtikçe biz de değiştik. Yıllar ardı sıra yiterken olgunlaşacaktık haberimiz bile olmadan. Önce kızımızı sonra oğlumuzu kucaklarken mutluluk gözyaşlarıyla buluşacaktık mucizevi duygular selindeyken.

İşte şimdi birlikteliğimizin en güzel ve en özel sevinçlerini yaşıyoruz birlikte. Kızımızın üniversiteden mezun olması, oğlumuzun üniversiteli bir genç olması ve yepyeni heyecanlarla tanışıp evlatlarımızın başarılarıyla gurur duymamız bir mucize değil de nedir?

İnsan, yaşadıkça öğreniyor hiç bilmediği duyguları. Gerçekleşen hayallerle gülümsemeyi ve geleceğe umutla bakabilmeyi keşfederken yeniden güçleniyor insan.

Bir süredir yazmadım, zihnimi dinlendirmek ve birazcık soluklanmak istedim. Fazla da uzaklaşmadan satırlarla buluşmanın zamanıdır şimdi. İki yavrumuzu birlikte büyüttük, onların gelecekte kendilerini iyi hissedebilecekleri, yaşama tutunabilecekleri meslekleri olsun diyerek beraber fedakârlıkları göğüsledik.

Çocuğunun güzel günlerini görmek isteyen her aile gibi biz de çalıştık, çabaladık. Bu günlerde onlarla birlikte kimi zaman çocuklaştık kimi zaman büyüdük. Şimdi yavrularımızın yetişkin olduklarında gülen yüzlerini göreceğimiz anlara adım adım yaklaşmanın heyecanlarıyla telaşlanıp, sabırsızlanıyoruz.

Güzelmiş evladınla mutlanmak. Sevinçleri sevincin üzüntüleri üzüntün olurken onlarla birlikte kuvvetlenmenin ve övünmenin yüksek enerjisiyle geleceği aydınlatan gençler yetiştirebilmek müthiş bir duyguymuş.

Üniversiteye yerleşen evlatlarıyla gurur duyan anne babaların mutluluğunu gördüm bu hafta. Tıpkı bizim gibi, onlar da umut doldular, onlar da geleceğini hazırlayacak olan bu güzel gençlerle aydınlandılar. Hem kendilerine hem ülkelerine faydalı olacak bu pırıl pırıl nesillerin bilinçli, duyarlı, tarihine sahip çıkabilen ve geçmişte de bugün de bu vatanın emin ellerde olduğuna inancımızı kanıtlayan özverileri hepimizi tekrar tekrar gururlandıracaktır eminim ki.

Bizler de genç olduk, okuduk, yazdık. Yeri geldi inançlarımızla boğuştuk, zorluklarla mücadele ettik. Yılmamak gerekir, inatla ve şevkle başarının üzerine gidebilmek gerekir. Ümidinizi yitirmeye başladığınızı anladığınız anda, hemen hatırlamak gerekir.

Hatırla!

‘‘Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.’’   Mustafa Kemal Atatürk

 

Üniversiteye bu yıl başlayacak olan bütün öğrencilere başarılar diliyorum, hepsinin yolları açık olsun, hayalleri gerçek olsun, gayret ve dikkatle oldukları zaman başaramayacakları hiçbir şey olmayacaktır, bunu felsefeleri yapsınlar yeter ki!

 

  

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.