Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Çamlık Caddesi’nde Ramazan akşamları ışıldıyor
Çamlık Caddesi’nde Ramazan akş...
13:03Kaçak kazı yapan muhtar ve 3 ortağı suçüstü yakalandı
Kaçak kazı yapan muhtar ve 3 o...
12:44Merkezefendi’nin mahalle iftarı İlbade’de buluşturdu
Merkezefendi’nin mahalle iftar...
12:28Bekilli’de atlar kayıt altına alınıyor: Mikroçip uygulaması
Bekilli’de atlar kayıt altına...
Denizli’nin Çivril ilçesinde Kıralan Mahallesinde 7 yıl önce Cumhuriyet Meydanına yerleştirilen Atatürk heykeli tartışması sürüyor. Vatandaşlar tarafından Atatürk’e benzemediği belirtilen heykel, 7 yıldır tüm şikayetlere rağmen değiştirilmedi. Mahalle sakinleri, “7 yıldır değiştirilmesini bekliyoruz ancak hiçbir adım atılmadı. Bu Çivril’e yakışmayan bir hareket” dediler.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 21.07.2020 - 19:19
Güncelleme: 21.07.2020 - 19:19
Son dönemde çirkin Atatürk büstleri ve estetikten yoksun heykeller tartışılırken, Çivril’in Kıralan mahallesi Cumhuriyet Meydanına yapılan Atatürk Heykeli'nin Cumhuriyetin kurucusu ve kurtarıcısı Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e benzemediği açıkça fark ediliyor. Çivril’deki heykel, Atatürk'e benzemediği iddiası ile vatandaşların tepkisini çekiyor. Heykelin Atatürk'e hakaret olduğunu düşünen halk, 7 yıldır heykelin değiştirilmesini bekliyor.
ÇİVRİL’E YAKIŞMIYOR
Çivril’in Kıralan mahallesindeki Atatürk heykeline vatandaşlar tepki gösteriyor. 7 yıldır heykelin değişmesini beklediklerini belirten vatandaşlar, heykelin Gazi Mustafa Kemal'e benzemediğini iddia ederek “Çivril’e bu heykel yakışmıyor. Atatürk'e hiç benzemiyor” diye konuştu. Kıralan mahallesi Cumhuriyet meydanında bulunan ve Atatürk heykeli olduğu iddia edilen heykelin estetikten yoksun olduğunu belirten vatandaşlar “heykel Cumhuriyetin kurucusu ve ülkenin kurtarıcısı Ulu önder Atatürk'e benzemiyor. Heykele baktığınız zaman kurtarıcı değil ata binmiş birini görüyorsunuz. Daha önce yetkililere ilettik kimse ilgilenmedi. Bu heykel Atatürk değil. Bir an önce değişmeli. Bu durum ulusumuzun kurtarıcısı Atatürk'e yapılan saygısızlıktır. Bugüne kadar heykelin Atatürk'e benzemediğini hiç mi fark eden yetkili olmamış” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
