Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Aydın-Denizli Otoyolu 3 Günde 22 Bin Aracı Ağırladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 17 Ekim’de trafiğe açılan Aydın-Denizli Otoyolu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Otoyolun açılmasından sonraki ilk 3 günde yaklaşık 22 bin aracın geçtiğini belirten Uraloğlu, otoyolun hem ticaret hem de turizm açısından büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 19.10.2024 - 21:34 Güncelleme: 19.10.2024 - 21:34
Aydın-Denizli Otoyolu 3 Günde 22 Bin Aracı Ağırladı

Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada, Aydın-Denizli Otoyolu'nun Türkiye'nin önemli projelerinden biri olduğunu belirterek, “Yolun toplam uzunluğu 163 kilometre. 17 Ekim'de trafiğe açılan Kuyucak-Aydın arasındaki 70 kilometrelik kesim, iki büyük Ege ili olan Aydın ve Denizli’yi otoyol konforuyla birbirine bağlıyor. Bu yol hem ticari hem de turistik anlamda önemli bir güzergâh” dedi.

Ticaret ve Turizmde Büyük Fırsat

Uraloğlu, otoyolun Ege Bölgesi'ndeki ekonomik faaliyetleri hızlandıracağını belirterek şunları söyledi: “İzmir Limanı’na Denizli üzerinden sanayi ve tarım ürünlerinin çok daha hızlı nakledilmesi mümkün olacak. Ayrıca Pamukkale, Efes, Didim ve Kuşadası gibi turistik merkezlere daha hızlı ve konforlu ulaşım sağlanmış olacak. 3 gün içinde yaklaşık 22 bin araç bu yolu kullandı, bu da projenin ne kadar doğru bir yatırım olduğunu gösteriyor.”

Vatandaşlardan Tam Not Aldı

Aydın-Denizli Otoyolu'nu kullanan sürücüler, yolun sunduğu konfor ve zaman tasarrufundan memnun olduklarını dile getirdi. Sürücüler, yeni otoyolun Aydın ile Denizli arasındaki seyahat süresini neredeyse yarıya indirdiğini, yolculuğun çok daha keyifli hale geldiğini belirtti. Otoyolun, bölge turizmine ve ticaretine önemli katkılar sunacağı yönünde yorumlar yapıldı. Bakan Uraloğlu da sürücülerin bu memnuniyetini “Vatandaşlarımızdan tam not aldık” şeklinde değerlendirdi.

Bölge Ekonomisine Katkı Sağlayacak

Bakan Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu'nun bölge ekonomisi için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, “Bölgedeki ticari ve turistik hareketliliği artıracak olan bu otoyol, bölgedeki ekonomik faaliyetlere ciddi anlamda katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

 




Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !