Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Kalite ve Estetiği Buluşturan Mimarlık ve Restorasyon Çözüml...
Kalite ve Estetiği Buluşturan...
23:36Güvenli Taşınmanın Temeli ve Şehir İçi Nakliyat Planlaması
Güvenli Taşınmanın Temeli ve Ş...
23:35Yazıcı Bakımı ve Kafa Temizliği: Cihazınızı İlk Günkü Perfor...
Yazıcı Bakımı ve Kafa Temizliğ...
18:23Akü Sağlığını Koruma Yöntemleri
Akü Sağlığını Koruma Yöntemler...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 17 Ekim’de trafiğe açılan Aydın-Denizli Otoyolu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Otoyolun açılmasından sonraki ilk 3 günde yaklaşık 22 bin aracın geçtiğini belirten Uraloğlu, otoyolun hem ticaret hem de turizm açısından büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 19.10.2024 - 21:34
Güncelleme: 19.10.2024 - 21:34
Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada, Aydın-Denizli Otoyolu'nun Türkiye'nin önemli projelerinden biri olduğunu belirterek, “Yolun toplam uzunluğu 163 kilometre. 17 Ekim'de trafiğe açılan Kuyucak-Aydın arasındaki 70 kilometrelik kesim, iki büyük Ege ili olan Aydın ve Denizli’yi otoyol konforuyla birbirine bağlıyor. Bu yol hem ticari hem de turistik anlamda önemli bir güzergâh” dedi.
Uraloğlu, otoyolun Ege Bölgesi'ndeki ekonomik faaliyetleri hızlandıracağını belirterek şunları söyledi: “İzmir Limanı’na Denizli üzerinden sanayi ve tarım ürünlerinin çok daha hızlı nakledilmesi mümkün olacak. Ayrıca Pamukkale, Efes, Didim ve Kuşadası gibi turistik merkezlere daha hızlı ve konforlu ulaşım sağlanmış olacak. 3 gün içinde yaklaşık 22 bin araç bu yolu kullandı, bu da projenin ne kadar doğru bir yatırım olduğunu gösteriyor.”
Aydın-Denizli Otoyolu'nu kullanan sürücüler, yolun sunduğu konfor ve zaman tasarrufundan memnun olduklarını dile getirdi. Sürücüler, yeni otoyolun Aydın ile Denizli arasındaki seyahat süresini neredeyse yarıya indirdiğini, yolculuğun çok daha keyifli hale geldiğini belirtti. Otoyolun, bölge turizmine ve ticaretine önemli katkılar sunacağı yönünde yorumlar yapıldı. Bakan Uraloğlu da sürücülerin bu memnuniyetini “Vatandaşlarımızdan tam not aldık” şeklinde değerlendirdi.
Bakan Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu'nun bölge ekonomisi için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, “Bölgedeki ticari ve turistik hareketliliği artıracak olan bu otoyol, bölgedeki ekonomik faaliyetlere ciddi anlamda katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.