Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
APP Plakada Yeni Karar; 1 Nisan’a Kadar Ceza Yok
APP Plakada Yeni Karar; 1 Nisa...
17:52Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Osman Macit Görevinden Ayrı...
Tavas Belediye Başkan Yardımcı...
17:38Dijital Belgelerde Devrim: pdf to word Çözümleriyle Metinler...
Dijital Belgelerde Devrim: pdf...
17:37PPF Nedir Sorusu Araç Koruma Teknolojisine Olan İlgiyi Artır...
PPF Nedir Sorusu Araç Koruma T...
Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, sanayideki büyüme, ihracat ve sosyal yardımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, "Sanayideki büyüme yüzde 4,9. Bu her ne kadar üretim anlamında olumlu bir rakam olsa da genel ortalamanın altında kalması sebebiyle dikkat çekilmesi gereken bir sonuç. Büyümeyi refaha dönüştürebilmek için üretim ve ihracat şart" dedi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 04.06.2024 - 06:28
Güncelleme: 04.06.2024 - 06:28
Denizli Sanayi Odası Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı, Müjdat Keçeci Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantının açılışını Meclis Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu gerçekleştirdi. Toplantıda ihracat, istihdam ve büyüme rakamları, göçmen işgücünün entegrasyonu, GSYH'nin yıllara göre seyri, kamuda tasarruf paketi, yabancı para kredi kullanımı, hanehalkı sosyal yardımları ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele gibi önemli başlıklar ele alındı.
Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli Sanayi Odası'na Mayıs ayında kaydı yapılan 11 yeni üyeyi tebrik ederek konuşmasına başladı. Kasapoğlu, "Büyüyen ve güçlenen Denizli Sanayi Odası'na bu ay kaydı yapılan, sanayi ve iş dünyasına katkı sağlayacağına inandığım yeni üyelerimizle, aynı çatı altında buluşmuş olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum" dedi.
Başkan Selim Kasapoğlu, hanehalkı harcamalarının artmasının iç talebin güçlü olduğunu gösterdiğini belirterek, "Artan hanehalkı harcamaları, dayanıklı tüketim malları, giyim ve gıda gibi sektörleri olumlu etkiledi. İnşaat sektörü ve hanehalkı tüketim harcamaları, büyümenin temel belirleyicileri olmuştur" dedi.
Kasapoğlu, "Sanayideki büyüme yüzde 4,9. Bu oran, üretim anlamında olumlu olsa da genel ortalamanın altında kalması sebebiyle dikkat çekilmesi gereken bir sonuç. Büyümeyi refaha dönüştürebilmek için üretim ve ihracat şart. Ülkemizin ekonomisinin büyüme rakamlarını üretimden ve ihracattan almamız gerekiyor" dedi.
Kasapoğlu, "Türkiye'de 2017 yılında 3,2 milyon hane sosyal yardımlardan yararlanırken, bu sayı 2023 yılında 5 milyona dayanmıştır. Son 4 yılda sosyal yardım alan hane sayısı yüzde 52 artış göstermiştir" ifadelerini kullandı.
Göçmen işgücünün entegrasyonuna dikkat çeken Kasapoğlu, "Sayısı milyonlarla ifade edilen göçmen işçiler, düşük ücret ve kötü çalışma koşullarıyla karşılaşıyor. İzinsiz çalışan yabancıların durumuna hızlıca çözümler yaratılmalıdır. Çalışma izinleri ve vize süreçleri daha şeffaf ve erişilebilir hale getirilmelidir" dedi.
Başkan Kasapoğlu, Mayıs ayında gerçekleştirilen faaliyetler ve gelecek ay yapılması planlanan çalışmalar hakkında Meclis Üyelerini bilgilendirdi. Toplantıda büyüme ve ihracat rakamları ile ilgili görüşler paylaşıldı. DSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Enis Emre Boz, 11 Haziran'da yapılacak olan DSO Verimlilik Çalıştayı hakkında bilgi verdi. Ayrıca Almanya'da gerçekleştirilen ‘DRUPA 24’ fuarındaki izlenimlerini paylaştı.
DSO Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Alptekin, eğitim komisyonunun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Toplantı, dilek ve temennilerin paylaşılmasıyla sona erdi.