Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Akü Sağlığını Koruma Yöntemleri
Akü Sağlığını Koruma Yöntemler...
16:43Denizli'de 8 aydır kapalı olan hayvan pazarı yeniden açıldı
Denizli'de 8 aydır kapalı olan...
16:34Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde İl Müdürü değiş...
Denizli Çevre ve Şehircilik İl...
16:20Denizli’de 890 Öğrenciye Siber Güvenlik Eğitimi
Denizli’de 890 Öğrenciye Siber...
Denizli trafiğini rahatlatan çevre yolu ve Honaz Tüneli ile seyahat süresi 35 dakika kısaldı, 3,8 milyar TL tasarruf sağlandı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 29.07.2025 - 18:19
Güncelleme: 29.07.2025 - 18:19
Denizli’nin şehir içi ve transit trafik yükünü büyük ölçüde hafifleten Denizli Çevre Yolu 2. Kısım ile 2.640 metrelik Honaz Tüneli, 28 Ocak 2023 tarihinde hizmete açıldı. Proje sayesinde şehir merkezinden geçen günlük ortalama 30 binin üzerindeki araç, çevre yoluna yönlendirilerek trafik yoğunluğu önemli ölçüde azaltıldı.
Modern ve kesintisiz bir ulaşım altyapısı sunan proje kapsamında inşa edilen Honaz Tüneli ile Honaz Dağı yüksek standartlarda geçilirken, yol kullanıcılarına konforlu ve güvenli ulaşım imkânı sağlandı. Şehir trafiğini çevre yoluna çeken proje, hem zamandan hem de yakıttan ciddi tasarruf edilmesini sağladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çevre yolu ve tünelin seyahat süresini 35 dakika kısalttığını belirterek, “Zamandan ve akaryakıttan toplam 3,8 milyar TL tasarruf sağladık” ifadelerini kullandı.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir