Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Çardak’ta gübre desteği: 721 çuval üreticiyle buluştu
Çardak’ta gübre desteği: 721 ç...
11:55Denizli’de 20 belediyenin grubu yeniden düzenlendi
Denizli’de 20 belediyenin grub...
11:44Alzheimer Merkezi sakinleri simülatörde uçuş yaptı
Alzheimer Merkezi sakinleri si...
11:28Denizli’de Çal Caddesi Yenilendi, Trafiğe Açıldı
Denizli’de Çal Caddesi Yenilen...
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılının ilk meclis toplantısını yapmaya hazırlanıyor. Toplantıda en dikkat çeken maddeler doğum yapan annelere yapılan doğum yardımına yapılacak olan zam ile kız öğrencilerin barındığı yurt fiyatlarında yapılan indirim olacak.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 14.01.2025 - 06:23
Güncelleme: 14.01.2025 - 06:23
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, 2025 yılının ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek. Ocak ayı toplantısının birinci birleşiminde, doğum yapan annelere yönelik yardım miktarının artırılması ve üniversiteli kız öğrencilerin yurt ücretlerinin güncellenmesi gibi önemli konular ele alınacak.
14 Mayıs 2024 tarihinde alınan kararla, doğum yapan annelere 4 bin lira yardım yapılması kararlaştırılmıştı. Bu yardımdan faydalanabilmek için annelerin, doğum tarihinden önceki 6 ay boyunca Denizli il sınırları içinde kesintisiz ikamet etmiş olması, hane gelirinin en fazla asgari ücret tutarında olması ve belirli diğer şartları sağlaması gerekiyordu.
Bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında, bu yardımla ilgili değişiklik önerisi yer alıyor. Buna göre, yardım miktarının 5 bin liraya çıkarılması planlanıyor. Karar alınması halinde, belirlenen şartları sağlayan anneler, 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren bebek sahibi olmaları koşuluyla bu yardımdan yararlanabilecek.
Üniversiteli kız öğrencilerin yurt ücretleri de toplantının gündeminde. 15 Kasım 2024 tarihli kararla, Denizli Büyükşehir Belediyesi Misafirhanesi'nin aylık konaklama ücretleri tek kişilik odalar için 5 bin 200 lira, iki kişilik odalar için kişi başı 3 bin 900 lira, dört kişilik odalar için kişi başı 2 bin 600 lira olarak belirlenmişti.
Bugün görüşülecek maddeye göre, bu ücretlerin tek kişilik odalarda 4 bin lira, iki kişilik odalarda kişi başı 3 bin lira ve dört kişilik odalarda kişi başı 2 bin liraya düşürülmesi öngörülüyor.
Gündemdeki konuların bugünkü toplantıda ilgili komisyonlara havale edilmesi ve bir sonraki birleşimde karara bağlanması bekleniyor.
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin alacağı kararlar, vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir