Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Kalite ve Estetiği Buluşturan Mimarlık ve Restorasyon Çözüml...
Kalite ve Estetiği Buluşturan...
23:36Güvenli Taşınmanın Temeli ve Şehir İçi Nakliyat Planlaması
Güvenli Taşınmanın Temeli ve Ş...
23:35Yazıcı Bakımı ve Kafa Temizliği: Cihazınızı İlk Günkü Perfor...
Yazıcı Bakımı ve Kafa Temizliğ...
18:23Akü Sağlığını Koruma Yöntemleri
Akü Sağlığını Koruma Yöntemler...
Denizli'nin Tavas ilçesinde karpuz üretim merkezi Pınarlar Mahallesinde hasat başladı. Bin dekar alanda üretimin yapıldığı ilçede çekirdekten yapılan karpuz üretiminde Dekarda 8 ton üretim yapılıyor. Tavas Ziraat Odası Başkanı Süleyman Tozlukoğlu, üreticinin fiyattan memnun olduğunu söyledi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 29.07.2020 - 20:17
Güncelleme: 29.07.2020 - 20:17
Denizli'de tarım üretim merkezi olan Tavas ilçesinde son yıllarda karpuz üretimi artmaya devam ediyor. İlçeye bağlı Pınarlar Mahallesinde yapılan çekirdek karpuz üretimi bu yıl bin dekara ulaştı. Dekarda 8 ton rekoltenin beklendiği 0retimde bu yıl üreticinin fiyattan memnun olduğu öğrenildi. İlçede ilk hasat üretici Mustafa İlhan ve Adem Aşuk'un tarlasında yapıldı. Hasada Tavas Ziraat Odası Başkanı Süleyman Tozlukoğlu da katıldı.
PINARLAR KARPUZU OLARAK NAM SALDI
Yaklaşık 7 yıldır üretimin yapıldığı ilçede üretilen karpuzlar başta Denizli olmak üzere çevre illerde satışa sunuluyor. Kaliteli üretimin yapıldığı ilçede üretilen karpuzlar Pınlar Karpuzu olarak nam saldı.
ÜRETİM YÜZGÜLDÜRDÜ
Tavas Ziraat Odası Başkanı Süleyman Tozlukoğlu, üretimin bereketli olduğunu söyledi. Tozlukoğlu, "İlçemizde karpuz üretiminde bu yıl hasat başladı. Kalite olarak çok iyi noktadayız. Ürettiğimiz karpuzlar Pınarlar Karpuzu olarak nam saldı. Çekirdekten üretim yapıyoruz. Bu yıl fiyatlar iyi. Üretici memnun. Dekar alanda rekoltenin yüksek olmasını bekliyoruz" dedi.