Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Kalite ve Estetiği Buluşturan Mimarlık ve Restorasyon Çözüml...
Kalite ve Estetiği Buluşturan...
23:36Güvenli Taşınmanın Temeli ve Şehir İçi Nakliyat Planlaması
Güvenli Taşınmanın Temeli ve Ş...
23:35Yazıcı Bakımı ve Kafa Temizliği: Cihazınızı İlk Günkü Perfor...
Yazıcı Bakımı ve Kafa Temizliğ...
18:23Akü Sağlığını Koruma Yöntemleri
Akü Sağlığını Koruma Yöntemler...
Denizli’de ünlü Hançalar Bamyasında hasat sürüyor. Bamyanın yaş fiyatı 150-200 TL arasında değişirken, kuru bamya fiyatı ise bin TL’ye yaklaşıyor.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 22.08.2023 - 20:58
Güncelleme: 22.08.2023 - 20:58
Denizli’nin Çal ilçesinde, 'yeşil altın' olarak bilinen bamyada hasat devam ediyor. Bu sene gelen yoğun yağışlar sonrasında mahsulde hastalık olduğunu belirten üretici Ümmü Özkul, mahsuldeki hastalıkları kurtarmaya çalıştıklarını, ardından gelen sıcak havaların da mahsulleri gerilettiğini ve hasadın temmuz ayı sonunda başladığını söyledi. Özkul, “Bamyamız çok güzel oluyor ama rekolte düşünce fiyatımız güzel. Fiyattan şikayetimiz yok ama rekolte düşünce bizi tatmin etmiyor. Sabah erken şafak atınca tarlada oluyoruz, sabah ezanında kalkıyoruz. Sabah ezanının ardından başlıyoruz toplamaya, saat 10-11 gibi devam ediyoruz. Sıcak çoğalınca bamya buruşuyor, sıcaklık artınca zor oluyor. Eve getiriyoruz topladığımız bamyaları, evde ayıklama işlemi yapıyoruz. Büyük ve küçük olarak ayıklıyoruz. Bamyalar büyük oldukça fiyat düşüyor. Onları tek tek ipe dizip kurutmak için güneş görmeyen bir yere asıyoruz. Kuruduktan sonra satışa hazırlıyoruz" diye konuştu.

“TOPRAKTAN YEŞİL ALTIN ÇIKARTIYORUZ”
20-25 senedir bamya üreticisi olan Yasemin Göçmez ise, bamyanın zor bir ürün olduğu için fiyatının yüksek olduğunu söyledi. Göçmez, “Madenden nasıl altın çıkartıyorlarsa biz de topraktan yeşil altın çıkartıyoruz. Bu yıl rekolte düşük, o yüzden biraz daha değerli. Fiyatımız kurusu bin TL, yaşı 150-200 TL arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.
