Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Akü Sağlığını Koruma Yöntemleri
Akü Sağlığını Koruma Yöntemler...
16:43Denizli'de 8 aydır kapalı olan hayvan pazarı yeniden açıldı
Denizli'de 8 aydır kapalı olan...
16:34Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde İl Müdürü değiş...
Denizli Çevre ve Şehircilik İl...
16:20Denizli’de 890 Öğrenciye Siber Güvenlik Eğitimi
Denizli’de 890 Öğrenciye Siber...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci tarafından anne ve babası adına yaptırılan Şükrü - Fatma Zeybekci Camisi, 28 Mart Cuma günü saat 12.00’de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla ibadete açılacak.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 26.03.2025 - 10:40
Güncelleme: 26.03.2025 - 10:40
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci tarafından anne ve babası adına yaptırılan Şükrü-Fatma Zeybekci Camisi, 28 Mart Cuma günü ibadete açılacak. Açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katılacak ve Cuma namazını kıldıracak. Denizli’de Selçuklu Mimarisi ile inşa edilen cami, aynı anda 1300 kişinin ibadet edebileceği kapasiteye sahip.
Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi yanında yer alan cami, aynı anda 1300 kişinin ibadet edebileceği şekilde planlandı. Ahşap ağırlıklı Selçuklu mimarisi ile inşa edilen yapının altında ise 410 kişilik konferans salonu, kadın ve erkeklere özel şark köşeleri, fuaye alanları, ofisler ve kafeterya bulunuyor.
Açılış öncesi açıklamalarda bulunan Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, caminin engelli ve yaşlı bireyler düşünülerek tasarlandığını belirtti. Pamuklu, “Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci’nin hayırseverliğiyle yapılan bu eser, şehrimize kalıcı bir değer katacak. Cuma namazımızı Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş kıldıracak. Tüm hemşerilerimizi açılışa bekliyoruz” dedi.
Caminin alt bölümü kültür merkezi gibi hizmet verecek. Konferans salonları ve dinlenme alanları, Diyanet Akademisi’nin eğitim programlarına ve hac seminerleri gibi faaliyetlere ev sahipliği yapacak.
Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok, “Bu cami hem mimari hem de işlevsellik açısından örnek bir yapı oldu. Tatbikat camisi olarak kullanılacak olan bu merkez, geleceğin imamlarının ve vaizlerinin yetişmesine katkı sağlayacak. Sayın Zeybekci’ye şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir