Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Akü Sağlığını Koruma Yöntemleri
Akü Sağlığını Koruma Yöntemler...
16:43Denizli'de 8 aydır kapalı olan hayvan pazarı yeniden açıldı
Denizli'de 8 aydır kapalı olan...
16:34Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde İl Müdürü değiş...
Denizli Çevre ve Şehircilik İl...
16:20Denizli’de 890 Öğrenciye Siber Güvenlik Eğitimi
Denizli’de 890 Öğrenciye Siber...
Merkezefendi Belediyesi, ilçede tadilat ve düzenlemeler sonrası kaçak duruma düşen toplam 1.436 yapının yıkımı için ihaleye çıktı. Ancak, bu ihaleye son 12 yıldır hiçbir firmanın başvuruda bulunmadığı öğrenildi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 25.12.2024 - 07:57
Güncelleme: 25.12.2024 - 07:57
Merkezefendi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe sınırlarında yasal işlemleri tamamlanmış kaçak yapıların yıkımı için açık ihale usulüyle işlem başlattı. 1.436 yapının yer aldığı listede, çoğunlukla sonradan yapılan tadilatlar nedeniyle kaçak duruma düşen binalar yer alıyor. Kaçak binaların sadece kaçak kısımlarının veya tamamen yıkılması planlanıyor.
İhale, 9 Ocak’ta Merkezefendi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Teklifler EKAP üzerinden verilebilecek ve ihale öncesine kadar sunulabilecek. İhaleyi kazanan firma, yer tesliminden itibaren 300 iş günü içerisinde yıkım işlemlerini tamamlayacak.
Merkezefendi Belediyesi, yıkım ihalelerini her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyor. Ancak, son 12 yıldır bu ihalelere hiçbir firmanın başvuruda bulunmadığı bildirildi. Kaçak yapıların yıkımı, belediyelerin yasal görevleri arasında yer alsa da, uygulamada iş yükü ve maliyet gibi sebeplerden dolayı ilgi görmediği düşünülüyor.
İhale şartnamesi ve dökümanları EKAP üzerinden ücretsiz olarak incelenebilecek. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ihale ekonomik açıdan en avantajlı teklif esasına göre değerlendirilecek.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir