Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Pamukkale’de Kadınlar Günü’nde Fidan Merkezi Açıldı
Pamukkale’de Kadınlar Günü’nde...
14:42Pamukkale’de Kuşpınar Pazarı için büyük dönüşüm
Pamukkale’de Kuşpınar Pazarı i...
14:08Yerel Tohum Merkezi’nden kadınlara anlamlı hediye
Yerel Tohum Merkezi’nden kadın...
14:00Akaryakıta Çifte Zam; Fiyatlar Yine Artıyor
Akaryakıta Çifte Zam; Fiyatlar...
Denizli’de kadın gardiyana yapay zekâ ile üretilmiş müstehcen video ve sahte rüşvet ihbarlarıyla şantaj yapan 8 kişi yakalandı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 07.11.2025 - 10:31
Güncelleme: 07.11.2025 - 10:31
Denizli’de görev yeri değiştirilen Hülya T. ile bilişim suçlarından hükümlü sevgilisi Enes B., cezaevinde çalışan Filiz Ç.’yi yapay zekâyla üretilmiş müstehcen video, sahte rüşvet mesajları ve sosyal medya karalama kampanyalarıyla şantajla hedef aldı. JASAT operasyonunda 8 şüpheli yakalandı, 2’si tutuklandı.
Denizli Haber – Olay, Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda görevli Filiz Ç. ile bir başka memur Hülya T. arasındaki anlaşmazlıkla başladı. Filiz Ç.’nin haklı tutanağı sonrası yeri değişen Hülya T., durumu sevgilisi Enes B.’ye anlattı. Bunun üzerine Enes B. ve çevresindeki kişiler, Filiz Ç.’nin kişisel verilerini ele geçirip yapay zekâyla müstehcen görüntü üretti; sahte rüşvet yazışmaları kurguladı.
YAPAY ZEKÂ İLE MÜSTEHCEN VİDEO VE SAHTE İHBARLAR
Şüpheliler, sosyal medyada “rüşvet” iddialarıyla karalama başlattı; CİMER ve Ceza İnfaz Kurumu’na yabancı ülkelere ait 8 farklı numaradan sahte şikâyetler gönderildi. Ayrıca Filiz Ç. hakkında “FETÖ bağlantısı” bulunduğuna dair sahte belgeler dolaşıma sokularak kampanya derinleştirildi.
JASAT SAHTELİĞİ ORTAYA ÇIKARDI
İhbar üzerine devreye giren Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), görüntülerin yapay zekâyla üretildiğini ve şikâyetlerin sahte olduğunu tespit etti. Soruşturma Denizli, Aydın ve Antalya’da eşzamanlı yürütüldü; olayların organizatörlerinin Hülya T. ve Enes B. olduğu belirlendi.
EŞZAMANLI OPERASYON: 8 GÖZALTI, 2 TUTUKLAMA
JASAT timleri 8 şüpheliyi kaçmalarına fırsat vermeden yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hülya T. ile Enes B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüphelilerle ilgili adli işlemler sürüyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir