Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Buldan’da Boş Evde Yangın Paniği
Buldan’da Boş Evde Yangın Pani...
11:23Sarıkavak Köprüsü Yeniden Yapılacak: 110 Milyon TL’lik Yatır...
Sarıkavak Köprüsü Yeniden Yapı...
10:45Denizli’de 9 Mart’ta 3 İlçede Elektrik Kesintisi
Denizli’de 9 Mart’ta 3 İlçede...
18:10APP Plakada Yeni Karar; 1 Nisan’a Kadar Ceza Yok
APP Plakada Yeni Karar; 1 Nisa...
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanarak Türkiye Ulusal Ajansına Koordinatörlük sıfatıyla sunulan Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar KA201 İyi Uygulamaların Değişimi "Geleceğin Dili Robotik Kodlama" adlı proje kabul edildi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 26.09.2019 - 20:53
Güncelleme: 26.09.2019 - 20:53
Türkiye genelinde 284 proje arasından ilk 10'a girerek kabul edilen ve 145.840 € hibeye hak kazan proje ile öğrencilerimiz avrupadaki akranları ile robotik kodlama alanında çalışma fırsatı yakalayacak.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı açıklamada “Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazırladığımız 2019 yılında Türkiye Ulusal Ajansına Koordinatörlük sıfatıyla sunmuş olduğumuz Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar KA201 İyi Uygulamaların Değişimi "Geleceğin Dili Robotik Kodlama" adlı projemiz Türkiye genelinde kabul edilerek 145.840 € hibe ile 284 proje arasından ilk 10'a girdi.
Erasmus+ projesinde; Pamukkale Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile PamukkaleNezihe-Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezimizin yabancı ortakları İtalyadan Istituto Tecnico settore Tecnologica-Liceo Scientfico “E. Mettei”, Protekizden Escola Secundaria com 3° Ciclo D.Dinis, Hırvatistandan Srednja skıla Valpovo, Romanyadan Colegıul Tehnic Gheorghe Cartianu ve Finlandiyadan The Federation of Wwedish Ostrobothnia for Education and Culture/YA-Vocational College of Ostrobothnia oldu.
Proje süresinde 5 hareketlilik gerçekleştirilecek olup, projenin ilk hareketliliği ortaklarımızın ilimize gelerek yapacakları çalışma ile başlayacak. Projenin finali de ilimize yapılacak son etkilinlikle yapılacak.
Teknoloji çağının getirdiği en büyük gereksinin olan robotik kodlama alanında yaptığımız projemizle ilimizde robotik kodlama eğitimlerini bir üst klasmana taşımaya hedefliyoruz. Yazılım ve robotik kodlamaya yetenekli öğrencilerimizin bu tarz projelerle ufkunu genişleterek ülkemizi bu alanda daha da ileriye taşımak istiyoruz” dedi.