Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Akü Sağlığını Koruma Yöntemleri
Akü Sağlığını Koruma Yöntemler...
16:43Denizli'de 8 aydır kapalı olan hayvan pazarı yeniden açıldı
Denizli'de 8 aydır kapalı olan...
16:34Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde İl Müdürü değiş...
Denizli Çevre ve Şehircilik İl...
16:20Denizli’de 890 Öğrenciye Siber Güvenlik Eğitimi
Denizli’de 890 Öğrenciye Siber...
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesinin önüne geçmek amacıyla kapsamlı bir kısırlaştırma programı başlattıklarını duyurdu. Bu program kapsamında, kısırlaştırma işlemlerinin belediye bünyesindeki veteriner hekimler tarafından yapılacağı belirtildi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 31.07.2024 - 06:25
Güncelleme: 31.07.2024 - 06:25
Denizli Haber: Yunusemre Belediyesi, son günlerde sokak hayvanlarının popülasyonundaki artışı kontrol altına almak için önemli bir adım attı. Belediye Başkanı Semih Balaban, bu sorunu çözmek için harekete geçtiklerini açıkladı. Balaban, sokak hayvanlarının sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sağlamanın ve sayılarının kontrol altına almanın, kısırlaştırma işlemleriyle mümkün olacağını vurguladı.
Başkan Balaban, kısırlaştırma işlemlerinin belediye veterinerleri tarafından yapılacağını, yeni işe alınan veteriner teknikerlerinin ise bu sürece destek vereceğini belirtti. Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Veteriner arkadaşlarımız kısırlaştırma işlemlerini gerçekleştirecek. Veteriner teknikerlerimiz ise sadece kısırlaştırılacak hayvanların toplanması ve hazırlık aşamalarında görev alacaklar. Vatandaşlarımız bu konuda yanlış bilgi sahibi olmasın,” dedi.
Başkan Balaban, sokak hayvanları sorununu hayvanseverlerle birlikte çözmeyi hedeflediklerini ifade etti. “İlçemizin en önemli sorunlarından biri olan sokak hayvanları sorununu, hayvanseverlerle işbirliği içinde çözeceğiz. Bu süreçte amacımız, hem hayvanlarımızın hem de vatandaşlarımızın sağlığını ve huzurunu korumak,” dedi.
Başkan Balaban, Yunusemre Belediyesi'nin geçmiş 10 yıl içerisinde bir tane bile sokak hayvanını kısırlaştırmadığını belirtti. Bu eksikliği gidermek için veterinerler ve teknikerlerle birlikte kararlı adımlar atacaklarını vurguladı.