Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Akü Sağlığını Koruma Yöntemleri
Akü Sağlığını Koruma Yöntemler...
16:43Denizli'de 8 aydır kapalı olan hayvan pazarı yeniden açıldı
Denizli'de 8 aydır kapalı olan...
16:34Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde İl Müdürü değiş...
Denizli Çevre ve Şehircilik İl...
16:20Denizli’de 890 Öğrenciye Siber Güvenlik Eğitimi
Denizli’de 890 Öğrenciye Siber...
Doğalgaz faturalarındaki devlet desteği kalkıyor. Tıpkı elektrikte olduğu gibi yüksek kullanımlarda devlet desteğinin kalkacağı iddia edildi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 16.01.2026 - 17:43
Güncelleme: 16.01.2026 - 17:43
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TRT Haber’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Enerjide vatandaşın en temel beklentisinin “kesintisiz arz güvenliği” olduğunu vurgulayan Bayraktar, bunun yanında faturaların da düşük olmasının istendiğini söyledi.
Küresel piyasalardaki dalgalanmaların Türkiye’deki enerji maliyetlerine doğrudan etki ettiğine dikkat çeken Bayraktar, petrol ve doğal gaz fiyatlarının tek bir ülkenin kontrolünde olmadığını, dünyanın farklı noktalarında yaşanan gelişmelerin fiyatları anında yukarı çekebildiğini ifade etti. Örnek olarak, Avustralya’daki bir LNG terminalinde yaşanacak grevin Avrupa’daki gaz fiyatlarını artırabildiğini belirten Bayraktar, bunun Türkiye’ye de yansıyabileceğini dile getirdi.
Bu süreçte devletin sübvansiyon mekanizmasıyla vatandaşı koruduğunu kaydeden Bakan Bayraktar, pandemiden itibaren uygulanan destek programı kapsamında bugün gelinen noktada doğal gaz faturalarının %45’inin Hazine tarafından karşılandığını söyledi. Bayraktar, " Elektrikte olduğu gibi doğal gazda benzer çalışmamız var. Yani Türkiye'deki ortalama Ankara'da tüketim yaklaşık 200 metreküp ocak ayında. Siz 300 metreküp tüketiyorsanız, 350 metreküp tüketiyorsanız sizi bu destek grubundan çıkarıp ‘Gerçek maliyeti neyse doğal gazı siz ödeyin’ noktasına gelmeyi istiyoruz" dedi.
Açıklama, “devlet desteği kalkıyor mu?” sorusunu da beraberinde getirirken, enerji yönetiminin hedefinin vatandaşın enerjiyi “kesintisiz, kaliteli ve daha ucuz” kullanabilmesi olduğunu ortaya koydu.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir