Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
APP Plakada Yeni Karar; 1 Nisan’a Kadar Ceza Yok
APP Plakada Yeni Karar; 1 Nisa...
17:52Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Osman Macit Görevinden Ayrı...
Tavas Belediye Başkan Yardımcı...
17:38Dijital Belgelerde Devrim: pdf to word Çözümleriyle Metinler...
Dijital Belgelerde Devrim: pdf...
17:37PPF Nedir Sorusu Araç Koruma Teknolojisine Olan İlgiyi Artır...
PPF Nedir Sorusu Araç Koruma T...
DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, 1 Eylül itibariyle yürürlüğe giren elektrik ve doğalgaz zamlarının sanayiciye çok ağır bir yük oluşturacağını açıkladı. Urhan, “Tüm ekonomik zorluklara rağmen ayakta durmaya çalışan sanayicilerimizin yükü çok fazla artacağı gibi zamların enflasyona olan yansımaları da olumsuz olacaktır. Sanayici artık maliyet hesabı yapmamaktadır” dedi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 01.09.2022 - 22:57
Güncelleme: 01.09.2022 - 22:57
Denizli Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Hakan Urhan, sanayide kullanılan elektrik ve doğalgaza yapılan zamları değerlendirdi. Yazılı açıklama yapan Başkan Urhan açıklamasında, “1 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere sanayi tarifelerinde elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılmış olan yaklaşık yüzde 50 oranındaki zamlar Türk sanayicisini çok zor durumda bırakmıştır. Söz konusu zamların maalesef sanayicimiz üzerinde çok ağır bir yük oluşturacağı bir gerçektir. Tüm yerel ve global ekonomik zorluklara rağmen ayakta durmaya çalışan sanayicilerimizin yükü çok fazla artacağı gibi zamların enflasyona olan yansımaları da olumsuz olacaktır.
SANAYİCİ MALİYET HESABI YAPAMIYOR
An itibariyle sanayicilerimiz maliyet hesabı yapamamakta, müşterilerine sağlıklı fiyat verememektedir. Üreticilerimiz maalesef önünü göremez, dünya pazarlarında rekabet edemez ve de en vahimi zarar eder noktaya gelmiştir. Dünyadaki mevcut siyasi ve ekonomik gelişmeler de göz önüne alındığında; ülke olarak üretime, istihdama, yatırıma şiddetle ihtiyacımızın olduğu bugünlerde sanayicimizin her zamankinden daha fazla desteklenmesi gerektiği unutulmamalıdır. İçinde bulunduğumuz ekonomik dar boğazdan çıkışın en önemli unsurunun üretmek olduğu gerçeğinden yola çıkarak; sanayicimizin enerji maliyetlerinin düşürülmesi ile ilgili olumlu adımlar atılmasını karar vericilerden önemle talep ederiz” dedi.