Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Kalite ve Estetiği Buluşturan Mimarlık ve Restorasyon Çözüml...
Kalite ve Estetiği Buluşturan...
23:36Güvenli Taşınmanın Temeli ve Şehir İçi Nakliyat Planlaması
Güvenli Taşınmanın Temeli ve Ş...
23:35Yazıcı Bakımı ve Kafa Temizliği: Cihazınızı İlk Günkü Perfor...
Yazıcı Bakımı ve Kafa Temizliğ...
18:23Akü Sağlığını Koruma Yöntemleri
Akü Sağlığını Koruma Yöntemler...
TSK: 14 asker şehit oldu, 138 DEAŞ'lı terörist öldürüldü
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 21.12.2016 - 04:26
Güncelleme: 21.12.2016 - 04:26
TSK'dan son dakika açıklamasına göre, Fırat Kalkanı operasyonunda 14 asker şehit oldu, 6'sı ağır 33 asker yaralandı. Açıklamada 138 DEAŞ'lı teröristin öldürüldüğü duyruldu. DEAŞ'lı teröristler tarafından 3 farklı intihar saldırısının düzenlendiği açıklandı.
TSK'dan bugün (21.12.2016) akşam saatlerinde yapılan bilgilendirmede, öğleden sonra yapılan üç ayrı bombalı araç saldırısında 14 asker şehit düştü. 6'sı ağır olmak üzere 33 asker de yaralandı.
Bilgilendirmede, Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının 67 hedefi vurduğu ifade edildi.
Açıklamada çatışmalar ile karadan ve havadan yapılan harekatlarda 138 DEAŞ'lı etkisiz hale getirildi.
El Bab'a hakim Akil Tepesi'nde bulunan eski büyükşehir hastanesinin uzun süredir hastane özelliğini yitirdiği, DEAŞ'lı teröristlerce silah ve cephane deposu haline getirildiği bildiriliyor. Tepenin ele geçirilmesinin ardından DEAŞ'ın elindeki kent merkezine doğru El Bab'ın doğusundan operasyon başladı.
DEAŞ'IN HAKİM TEPESİ ELE GEÇİRİLDİ
Fırat Kalkanı Harekatının 120'nci günü olan son 2 yıldır terör örgütü DEAŞ mensupları tarafından barınma ve mühimmat deposu olarak kullanılan ve teröristlerin kale gibi gördüğü El Bab'a hakim Akil Tepesi'ndeki şehir hastanesi öğle saatlerinde ele geçirilmişti.
Öğlenleyin yapılan açıklamada 4 askerimizin şehit olduğu, çok sayıda teröristin de öldürüldüğü bilgisi verilmişti.
Savaş uçakları, obüs ve topçu birlikleri teröristleri ağır şekilde vurmuştu.
TSK'dan akşam saatlerinde yapılan diğer açıklamada ise şehit sayısı açıklandı.
Bugün, Fırat Kalkanı operasyonunda toplamda 14 asker şehit oldu, 6'sı ağır 33 asker yaralandı. TSK'nın açıklamasında 138 DEAŞ'lı teröristin de öldürüldüğü duyruldu. DEAŞ'lı teröristler tarafından 3 farklı intihar saldırısının düzenlendiği açıklandı.