Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Kalite ve Estetiği Buluşturan Mimarlık ve Restorasyon Çözüml...
Kalite ve Estetiği Buluşturan...
23:36Güvenli Taşınmanın Temeli ve Şehir İçi Nakliyat Planlaması
Güvenli Taşınmanın Temeli ve Ş...
23:35Yazıcı Bakımı ve Kafa Temizliği: Cihazınızı İlk Günkü Perfor...
Yazıcı Bakımı ve Kafa Temizliğ...
18:23Akü Sağlığını Koruma Yöntemleri
Akü Sağlığını Koruma Yöntemler...
Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından Denizlili Ahmet Nazif Zorlu'yu özellikle Vestel ile tanıdığımız Zorlu Holding’in başarılarıyla biliyoruz. Bu sefer bir şirket öyküsü değil, daha samimi bir hikâye anlatacağız. Ahmet Nazif Zorlu’nun bir adaya âşık olmasının öyküsünü inceleyelim.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 26.07.2024 - 19:21
Güncelleme: 26.07.2024 - 19:21
Zorlu Holding, beyaz eşyadan tekstile, tekstilden enerji sektörüne kadar uzanan geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biridir. Zorlu Holding’in kurucusu Ahmet Nazif Zorlu, turizm de dahil olmak üzere çeşitli yatırımlarla şirketi büyütmeyi başarmış bir iş insanıdır. Öyküsünü anlatacağımız Zeytin Adası'nı da turizm yatırımı amacıyla 2005 yılında satın almıştır.
TMSF’ye devredildi ve satışa çıkarıldı
Zeytin Adası, ilk olarak 1979 yılında orman sınırları dışına çıkarıldı ve 1997 yılında Uzan ailesi tarafından satın alındı. Adanın Ahmet Nazif Zorlu’dan önceki sahibi ise iş adamı Asil Nadir olarak biliniyor. Adaya Asil Nadir’in borcu nedeniyle İmar Bankası tarafından el konulmasının ardından ada, TMSF’ye devredildi ve satışa çıkarıldı. Ahmet Nazif Zorlu, Fethiye’nin Göcek mahallesine olan hayranlığı nedeniyle TMSF’den satışa çıkarılan Zeytin Adası’nı satın almaya karar verdi.
Bu planından vazgeç
Ahmet Nazif Zorlu, 11 milyon dolar karşılığında, üzerinde 70 bin zeytin ağacı bulunan 650 dönümlük bu adayı satın aldı. Zorlu, adayı başlangıçta turizm yatırımı amacıyla alsa da, adanın doğal güzelliklerini gördüğünde bu planından vazgeçti. Adayı gördüğü an âdeta âşık olduğunu belirten Zorlu, “Adayı görünce üzerindeki tek bir ağaca bile dokunmaktan vazgeçtim.” ifadelerini kullandı.
Doğal güzelliğini bozmaya kıyamadı
Göcek hayranlığının da etkisiyle adanın doğal güzelliğini bozmaya kıyamayan Ahmet Nazif Zorlu, otel projesini iptal ederek adayı bireysel amaçlı kullanma kararı aldı. Zorlu’nun bu konudaki ifadeleri ise şu şekilde oldu: "Bu adayı görünce ben de artık bir çevreci gibi bunu bu şekilde muhafaza etmek istiyorum. Çünkü yapılaşma burayı bozar. Hiçbir ağacına el değdirmeden burayı kendim, ailem ve yurt dışından gelen misafirlerim için kullanacağım."
Göcek hayranlığının da etkisiyle adanın doğal güzelliğini bozmaya kıyamayan Ahmet Nazif Zorlu’nun, otel projesini iptal ederek adayı yatırım amaçlı kullanma fikrinden uzaklaştığı ve adayı bireysel amaçlı kullandığı biliniyor. Zorlu’nun bu konudaki ifadeleriyse şu şekilde; "Bu adayı görünce ben de artık bir çevreci gibi bunu bu şekilde muhafaza etmek istiyorum. Çünkü yapılaşma burayı bozar. Hiçbir ağacına el değdirmeden burayı kendim, ailem ve yurt dışından gelen misafirlerim için kullanacağım." Özetle Ahmet Nazif Zorlu'nun Zeytin Adası hikâyesi, doğaya duyulan sevginin ve koruma isteğinin istenildiğinde ne kadar güçlü olabileceğini gösteriyor.
Kaynak: webtekno.com