Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
APP Plakada Yeni Karar; 1 Nisan’a Kadar Ceza Yok
APP Plakada Yeni Karar; 1 Nisa...
17:52Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Osman Macit Görevinden Ayrı...
Tavas Belediye Başkan Yardımcı...
17:38Dijital Belgelerde Devrim: pdf to word Çözümleriyle Metinler...
Dijital Belgelerde Devrim: pdf...
17:37PPF Nedir Sorusu Araç Koruma Teknolojisine Olan İlgiyi Artır...
PPF Nedir Sorusu Araç Koruma T...
İçişleri Bakanlığının Denizli’de seçim birleştirme tutanaklarının düzenlenmesi aşamasında, bir valilik personelinin görevlendirilmesi talebi YSK tarafından reddedildi. Kararı, CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, sosyal medya hesabından duyurdu.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 12.05.2023 - 06:30
Güncelleme: 12.05.2023 - 06:30
İçişleri Bakanlığı, Denizli İl Seçim Kurulunda birleştirme tutanaklarının düzenlenmesi aşamasında bir valilik personelinin görevlendirilmesi için Yüksek Seçim Kuruluna başvurdu. Daha önce polis ve jandarma tarafından toplanacak olan seçim tutanaklarının GAMER üzerinden kaydedilmesi talebine ret kararı veren YSK, Denizli İl Seçim Kurulu için istenilen görevlendirme talebini de oy birliği ile reddeddi.
Kararı, CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erkek, şu ifadeleri kullandı;
“İçişleri Bakanı GAMER üzerinden hukuksuzlukta ve yetkisi olmadığı halde seçim işlerine karışmakta ısrar ediyor. Denizli İl Seçim Kurulunda birleştirme tutanaklarının düzenlenmesi aşamasında, bir valilik personelinin görevlendirilmesi talebi de YSK tarafından oy birliğiyle reddedildi. Uyarmaya devam ediyoruz. Kanunsuz emir verenler ve bu emirleri uygulayanlar hesap verecek!”