Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Yüzlere kişi yağmur duasına çıktı

Denizli'nin Tavas ilçesinde çiftçiler ve vatandaşlar, kuraklık nedeniyle topraklarının yağmur beklediği bir dönemde bir araya gelerek yağmur duası gerçekleştirdi. Bağlar Mesire Alanı'nda düzenlenen dua etkinliğine yaklaşık bin kişi katıldı.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 17.04.2024 - 19:49 Güncelleme: 17.04.2024 - 19:49
Yüzlere kişi yağmur duasına çıktı

Dua etkinliği sırasında, çiftçiler ve vatandaşlar bu yıl yeterli yağış alamadıkları için topraklarının verimsiz kalmasından endişe duyduklarını ifade ettiler. Mevsimsel yağışların azalmasıyla birlikte tarım arazilerinin sulanmasında sıkıntılar yaşandığını belirten katılımcılar, dualarında topraktaki mahsul için bereket ve verim istediler.

yüzlere kişi yağmur duasına çıktı

Tavas ilçe Müftüsü Metin Çelebi, yağmur duasının bir ibadet olduğunu vurgulayarak, katılımcılara bu önemli ritüelin toprağın verimliliği için yapıldığını hatırlattı.

yüzlere kişi yağmur duasına çıktı

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, etkinliğe katılan çiftçileri ve vatandaşları yalnız bırakmadı. Tatık, yapılan duaların kabul olmasını diledi ve kuraklık nedeniyle yaşanan sıkıntıların sona ermesi için dua ettiklerini belirtti. "Biz Tavas ovasına hakim bir belediyeyiz. Tavas'ta şu anda arazilerin ekimi ve ürünlerin çıkması için beklenti içinde halkımız. Yağmurlar bu dönemde pek yağmıyor, yağmasını bekliyoruz. Bu yüzden bizim dinimizde, geleneklerimizde ve göreneklerimizde de yağmur duası vardır. Burada yapılan dualarımız kabul olsun, inşallah. Afetsiz bir şekilde rabbim yağmurunu versin. Hep birlikte yağmur duası yaptık.” dedi.

yüzlere kişi yağmur duasına çıktı

Dua etkinliği sonrasında katılımcılara hayır yemeği ikram edildi.

yüzlere kişi yağmur duasına çıktı




Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !