© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Basmacı Yine Çok Konuşulacak

Basmacı Yine Çok Konuşulacak

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, TBMM Genel Kurulunda 6585 sayılı kanundaki değişiklikler ile ilgili yaptığı konuşmasında, ekonomideki iki can damarının hançerlendiğini söyledi.

“Bir zamanlar tarım sektöründe kendi kendine yetebilen beş ülkeden biri iken evde, okulda ‘yerli malı Türkün malı herkes olu kullanmalı’ derken şimdi yerli neyimiz kaldı?” diye soran Basmacı, “Önce tarımda üretmeyi durdurduk. Mazot gübre başta olmak üzere girdi maliyetlerini artırdılar. Bunların hepsi süreçti. Geçen hafta tarım bakanlığı Sudan’dan 5 milyon dönüm yer kiraladı. Her yıl ülkemde Trakya büyüklüğünde toprak ekilemez dikilemezken bu neyin kafasıdır ben anlayamadım” dedi.

ELMA VE ÜZÜMDEN ÖRNEK VERDİ

“Tarım bakanı bir röportajında Türk insanı ananas, avakaduyu ucuz yesin diye yaptık demiş” diyen Basmacı, “Ben kendi memleketimde 70 kilometre ileride üretilen Çivril elması, yerinde 40 kuruşken pazardan 4 liraya alıyorum. Benim üzümüm Buldan’da, Alaşehir’de 30 kuruşken pazardan 2 liraya alıyorum. Sudan’dan buraya ışın makinesi var muhtemelen üretilen ürünler onunla gelecek buraya” dedi.

BÜTÜN OKLAR TÜRKİYE’YE SAPLANIYOR

Konuşması esnasında Pakistan ile yapılacak serbest ticaret anlaşmasına değinen ve Grafiker Ümit Atalay’ grafiğini de milletvekillerine gösteren Basmacı, “Ümit Atalay, harika bit grafik çizerek olayı anlatmış. Bu grafik, bu akşam oylayacağınız Pakistan ile yapılacak serbest ticarete dönük anlaşma. Bütün okların Türkiye’ye saplandığını dikkatinizi çekti mi? Maalesef tekstil ürünlerimiz, serbest ticaret anlaşması ile Çin, Bangladeş, Viyetnam’dan ve hatta Avrupa Birliği’nden gümrüksüz olarak ülkeme girecek” dedi.

“ZEYBEKCİ’Yİ KINIYORUM”

İş dünyasının içinde bulunduğu sıkıntılara temas eden ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye gönderme yapan Basmacı, “Benim üreticim 5 senedir 180 bin kişiyi istihdam ediyordu. Yeni yatırımlar yapmıştı. Şimdi bir anlaşma ile bu ülkelerin gümrüksüz tekstil sokmasına izin vereceksiniz. Çin’in Bangladeş’in Viyetnam’ın hepsinin tekstil ürünü girecek ve Denizlim artık tekstil üretemeyecek. Denizlili olarak Denizlili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi imzaladığı için sessiz olarak kınıyorum” dedi.

FIKRA ANLATTI

“Aslında hükümetin ekonomisini çok güzel bir fıkra ile özetlemek lazım    diyerek konuşmasını sürdüren Basmacı, “Bir gün Cemal çok dertli oturuyormuş. Yanına arkadaşı Temel gelmiş ve hatır diye sormuş. Arabamı satamıyorum demiş. Hayırdır ne sorunu var diye sormuş Temel, Cemal de 200 bin kilometrede karşılığını vermiş. Bu sorun mu hemen sanayiye gideriz kilometresini hal ederiz demiş Temel. Almış arkadaşını götürmüş sanayiye 200 bin kilometrelik arabayı hokus pokus 20 bin kilometreye getirmişler. Aradan bir hafta geçmiş. Temel arkadaşını tekrar sormuş ve sormuş. Keyfin yerinde tabi arabayı sattın ya demiş. Arkadaşı deli misin sen 20 bin kilometredeki araba satılır mı demiş” ifadesini kullandı.

“16 NİSAN HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Son olarak 16 nisan tarihine dikkat çeken Basmacı, “İşte sizin hükümetinizin de ekonomi anlayışı aynen böyledir. Sürekli hükümet 200 bin kilometrelik arabaları Tüik’e gönderip rakamları güzleyip 20 bin kilometreye getirip halkımız gibi gerçekten üretenleri kandırarak maalesef işler yapıyor. Ülkemizde terör varken, ekonomik sıkıntılar var iken; kanun hükmünde canı yanan insanlar var iken siz hangi koltuğa nasıl oturacak, kim kiminle 18 yaşında mı 50 yaşında mı oturacak onu tartışıyorsunuz. 16 Nisan tarihi hayırlara vesile olur inşallah” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER