© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Botoks

Botoks yaptıran ve yaptırmak isteyen, günümüzde birçok kişi bulunmaktadır. Botoks’un asıl amacı, vücudumuzda olan kırışıklıkları veya sarkmaları yok etmektir. Bunun için kimyasal bir müdahale yapılıyor ve genellikle faydalı bir uygulamadır, hatta birçok hastalıklarında önlenebildiği bir uygulamadır, fakat yaptırırken dikkat edilmesi gereken bazı hususları vardır. Bir defa ne kadar basit bir uygulama olursa olsun, mutlaka bir uzmanın yapması gerekir, çünkü botoks uygulamasında cildinize enjekte edilen bakteri yanlış olursa veya miktarı dengeli olmadığı takdirde, farklı sorunlarda ortaya çıkabilmektedir. Botoks hem faydalı hem de cildimizdeki sorunları gideriyor, fakat doğru yapılmadığında, farklı sorunlarda çıkabilir. Bu sebeple mutlaka bir uzmanın yapması gerekmektedir ve bunun için doktorunuza danışabilirsiniz.

 

Botoks Operasyonunda Ne Yapmak Gerekir?

 

Botoks yaptırmadan önce doktorunuza danışmanız gerekiyor, çünkü nereye botoks yaptırmak istediğinize göre, durumlar farklılık gösterecektir. Yüz bölgesinden boyuna kadar bir sıkıntı olmasa bile, daha farklı bölgelerde botoks uygulaması gerektiğinde, klasik botoks uygulamaları değil, farklı yöntemler kullanarak uygulanması gerekebilir. Botoks yöntemine çok dikkat etmek gerekir. Botoks kozmetik olarak ta biliniyor, fakat ruj veya far gibi sürdüğünüzde anında etki gösteren veya sadece güzelleştiren bir kozmetik ürünü değildir. Botoks’ta kullanılan maddelere alerjisi olanlar varsa, cildini gerdirebilmek için farklı yöntemlere başvurmaları gerekebilir. Sonuçta sadece cilde yapılan bir uygulama olsa bile, botoks maddesi cildinizin altına enjekte ediliyor. Botoks yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken önemli bir konu bulunmaktadır.

 

Botoks Faydaları Nelerdir?

 

Op. Dr. Nuri Soysal’ın sitesinde yer alan bilgilere göre Botoks yaptıracaksanız ve herhangi bir ilaç tedavisi görüyorsanız, mümkünse bir hafta kadar önce ilaçları bırakmanız gerekmektedir, çünkü aksi takdirde botoks yaptırdığınız bölgede botoks maddesi ve ilacın içerisinde yer alan maddelerin çarpışması sonucu, cildinizde morarmalar söz konusu olabilmektedir. Bu yüzden eğer ilaç tedavi görüyorsanız ve botoks yaptırmayı düşünüyorsanız, mutlaka doktorunuza sorun. Botoks her ne kadar basit bir operasyon olarak görünse de, botoks’ta aslında bir bakteri maddesi kullanıyorsunuz. Bu madde cildinizden enjekte edilip kana karışacağından, herhangi bir sorunun çıkmayacağından emin olmanız gerekiyor. Orta yaşlardaki kadınlar ve erkekler, çok erken yaşlandıklarını düşünerek botoks yaptırma telaşına girebiliyor, fakat telaş edecek hiçbir şey yoktur.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER