© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Türkiye’de Beşinci AK Parti’nin Kalesi Denizli’de Birinci

Denizli’de yerel seçimin üzerinden 2 gün geçti. 754 bin 368 seçmenin olduğu Denizli’de zaferi kazanan AK Parti’nin en çok aldığı ilçe yine değişmedi. Her seçim dönemimde oylarını attıran ve Denizli’de AK Parti’nin kalesi olarak Çameli’de yüzde 74.34’ü alarak Denizli rekorunu kırarken Türkiye’de en çok oy olan 5. İlçe oldu.

Çameli, diğer ilçelere açık ara fark attı. 31 Mart Mahalli İdareler seçimi geride kaldı. 754 bin 368 seçmenin olduğu Denizli’de seçmenler Büyükşehir Cumhur İttifakı Ak Parti adayı Osman Zolan’dan yana oy kullandı. Zolan, oyların yüzde 50’sinden fazlasını aldı. İlçelerde ise Cumhur İttifakı 19 ilçenin 14’ü almayı başardı. Bu ilçelerde ittifakın oy oranı yüzde 45’in altına düşmedi. REKOR YİNE ÇAMELİ’DE Denizli’de rekor ise yine Çameli’de kaldı. 15 bin 185 seçmenin olduğu ilçede 13 bin 784 seçmen oy kullandı. 12 bin 866 oyun geçerli sayıldığı ilçede kurulan 57 sandıkta Cumhur İttifakı Ak Parti adayı Cengiz Arslan, oyların yüzde 74.34’ü alarak seçimi kazandı. Arslan, 9 bin 564 seçmenin oyunu aldı. Arslan’ın rakibi İYİ Parti adayı Ender Yılmaz ise 2 bin 281 oy alabildi.

BU GURUR HEPİMİZİN

Belediye Başkanı Seçilen Cengiz Arslan; “Çameli’li vatandaşlarımızın  büyük desteğini alarak, Denizli’nin  en yüksek oy oranı ile belediye başkanı seçildim. Bu onur, benimle birlikte durmadan, yorulmadan çalışan örgütümün ve büyük teveccüh gösteren tüm Çameli’lilerindir  Çameli’de çizdiğimiz gelecek vizyonumuzu iyi anlattık  kazandık, dostluk kazandı. Halkımın bu güvenine layık olmak için gece gündüz çalışacağıma ve 5 yıl boyunca özveri ile ilçeme hizmet edeceğime söz veriyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER