© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Aydın-Denizli otoyolunun ikinci kısmı ne zaman açılacak?

Birinci kısmı geçen yıl Kasım ayında açılan Denizli-Aydın otoyolunun kalan kısmının açılış tarihi belli oldu. Açıldığı anda 2 saat olan Aydın-Denizli arası mesafeyi 70 dakikaya indirecek olan otoyolun bu yıl sonunda tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Denizli-Aydın Otoyolu’nun 60 ila 140’ıncı kilometreleri arasını içerisine alan bölümü 3 Kasım 2023'te sabah erken saatlerinden itibaren trafiğe açıldı. Kuyucak ile Kocabaş arasındaki 80 kilometrelik kısımda geçiş ücreti ise 60 lira olarak belirlenmişti. 

Otoyolunun İzmir-Aydın otoyolu bağlantısı ile Kuyucak kısmı arasında kalan 60 kilometrelik kısmının ne zaman açılacağına ilişkin resmi açıklama geldi. Aydın Valisi Yakup Canbolat, ikinci etap olan Kuyucak - Aydın etabında çalışmaların sürdüğünü ve bu yılın sonunda otoyolu tümüyle hizmete açmayı planladıklarını söyledi. Canpolat, otoyolun tamamının açılmasıyla birlikte Aydın - Denizli güzergâhındaki trafik yükünün önemli ölçüde azalacağını açıkladı. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER