© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Az gören gözü de onu durduramadı

Denizli’de emekli öğretmenin yazarlık aşkına az gören gözü de engel olmadı. 81 yaşındaki Mustafa Öselmiş, son kitabını büyüteç yardımıyla yazdı.

Denizli'nin emektarı, 81 yaşındaki emekli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mustafa Öselmiş, 52 yıllık yazarlık kariyerinde 62 kitap kaleme alarak edebiyat dünyasına büyük katkılar sağladı. Son kitabı olan "Allah Resulünün Sorulan Sorulara Cevabı" büyüteç yardımıyla kaleme alınan Öselmiş, yaşına ve sağlık durumuna rağmen yazmaktan vazgeçmedi.

Öselmiş, 1969'da üniversiteden mezun olduktan sonra öğretmenlik ve idarecilik yaparak 1992'de emekli olduğunu belirtti. Yaşadığı deneyimleri ve gözlemlerini aktardığı kitaplarında günlük hayatta karşılaşılan sorunlara ayetler ve hadislerle açıklık getirerek okurlarına rehberlik ettiğini ifade etti.

Kitaplarını ticari amaç gütmeden maliyetine sattığını vurgulayan Öselmiş, amacının insanların kitaplarına uygun fiyatlarla erişebilmesini sağlamak olduğunu dile getirdi. Öğretmenlik yıllarında binlerce öğrenciye okumanın ve araştırmanın önemini öğütlediğini aktaran Öselmiş, 81 yaşına rağmen okumaktan ve yazmaktan hiç vazgeçmediğini söyledi.

Öselmiş'in eserleri, okuyuculardan büyük ilgi görerek defalarca basıldı ve hatta yaz tatillerinde çocuklar için kaleme aldığı kitaplar, müftülük izniyle camilerde ders kitabı olarak okutuldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER