© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Başarılı Girişimcilere Büyük Ödül

Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Aydın Sanayi Odası ile imzaladığı protokol çerçevesinde, Güney Ege Bölgesindeki 27 girişimci KOSGEB’in iş geliştirme desteğiyle ödüllendirildi ve girişimcilik sertifikaları verildi.

KOSGEB Denizli, Aydın, Muğla İş Fikri Teklif Çağrısı Girişimcilik Sertifika ve Denizli İş Planı Ödül Töreni, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Melek Sözkesen Konferans Salonunda gerçekleştirildi. İstiklal marşı ve saygı duruşuyla başlayan tören, protokol konuşmalarıyla devam etti.

SOYFİDAN: DTO VE KOSGEB’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ

İlk konuşmayı yapan Kalkınma ve İnovasyon Derneği (KAİDE) Kurucu Danışmanı Ayhan Soyfidan, yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir geleceğe yolculuk konusunda genç girişimcilerin önünü açmak ve yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasını sağlamak için bir dernek kurduklarını söyledi. Derneği yaklaşık bir yıl önce kurmalarına rağmen birçok faaliyet ve proje gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Soyfidan, “Girişimcilik Ekosistemine Destek Yarışması ile ilgili fikrimiz için desteklerini esirgemeyen Denizli Ticaret Odası Başkanımız Sayın Uğur Erdoğan ile yönetimine, KOSGEB Müdürlüğümüze ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Yeni bir dernek olmamıza rağmen yaptığımız çalışmaları ve hayallerimizi anlattığımızda bizi de bu programın içine dahil ettiler, organizasyonun ortağı yaptılar. Kazanan ve dereceye giren tüm girişimcilerimizi kutluyorum” dedi.

MARAŞ: SİZLER, YENİ GİRİŞİMCİLERE İLHAM VERECEKSİNİZ

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Gökhan Maraş ise girişimciliğin ekonomik büyüme ve istihdam oluşturmanın yanında inovasyonun, yenilikçiliğin ve toplumsal kalkınmanın en önemli itici gücü haline geldiğini ifade etti. Maraş, “Bu bağlamda Denizli, Aydın ve Muğla illerimizde hayata geçirilen bu projeler, bölgemizin ekonomik dinamizmini arttıracak ve yeni iş olanakları oluşturacaktır. Aydın’dan 10 arkadaşımızın genelde gıda işleme üzerine olan girişimciliklerini yatırıma dönüştürecek olması, katma değeri yüksek ürünlerimizi ve ihracatımızı destekleyecektir. Sizlerin başarıları diğer girişimcilerimize de ilham kaynağı olacak ve yeni girişimcilerin bu cesaretle yola çıkmalarını sağlayacaktır” diye konuştu. 

KARAKUŞ: KADINLARIMIZ İLE GENÇLERİMİZİ DESTEKLİYORUZ

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyet gösteren odalar olarak yasal yükümlülüklerinin yanı sıra illerinde ve bölgelerinde kadın ve genç girişimciliği artırmaya yönelik çalışmalar sürdürdüklerini anımsattı. Karakuş, “Bu kapsamda KOSGEB, GEKA ve Pamukkale Teknokent gibi paydaşlarımız ile, daha etkili çalışmalar yürütebiliyor ve geniş kitlelere ulaşabiliyoruz. Yeni girişimcilerin başarılarını artırarak sürdürmelerini diliyorum” dedi.

KARTAY: KAPIMIZ GİRİŞİMCİLERE HER ZAMAN AÇIK

DTO Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen Kartay, oda olarak girişimcileri büyük bir özveriyle desteklediklerini söyledi; “Bu sene KOSGEB'in önderliğinde ikincisini düzenlediğimiz odalarımızın liderliğindeki bu aktivitede, sizler aldığınız ödüllerle önemli birer rol modelsiniz. Başarılı girişimleriniz ile yarışmamıza başvurduğunuz için teşekkür ediyoruz. Denizli Ticaret Odası olarak her zaman sizlere kapımız da gönlümüz de açık; girişimcilerimize de desteğimiz sonsuz” diye konuştu.

KENDİRCİ: İŞLETMELERİMİZİ ZİYARET EDİYORUZ

KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci de girişimciliği desteklemenin kurumlarının en önemli faaliyetleri arasında yer aldığını belirtti. Kendirci, “Aslında bu tür destekler, bizim gelecek için de atılımda bulunmamıza ve yeni fikirler ile programlar oluşturmamıza imkân sağlıyor. Denizli, Muğla ve Aydın’daki programların faydalı olduğunu görünce bunu tüm Türkiye’ye, ülke geneline yaymaya karar verdik. KOSGEB olarak daha erişilebilir olmak istiyoruz. Türkiye genelinde 56.000 işletmeyi ziyaret ettik. Sadece Denizli'de 1.500'den fazla işletmemize ulaştık. Bu hem KOBİ'ler hem de girişimcilik ve kurumumuz açısından çok önemli” dedi.

PROF. DR. ATAR: GİRİŞİMLERİNİZİN EN KISA SÜREDE TİCARİLEŞMESİNİ DİLİYORUM

Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar ise ödül alan girişimcileri tebrik ederek fikirlerini en kısa sürede ticari faaliyet haline getirmelerini temenni etti. 

Açış konuşmaların ardından Denizli Concept Tekstil firmasının sahibi Ebru Cüger, girişimcilik başarı hikayesini anlattı. Ardından da girişimcilere sertifika ve plaketlerinin verilmesine geçildi. Tören, toplu fotoğraf çekimi ve kokteyl ile sona erdi.

KATILIM YOĞUNDU

Törene Denizli Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, KOSGEB İl Müdürü Dr. Aziz Acar, KOSGEB Aydın Müdürü Sadullah Dülger, KOSGEB Muğla Müdür Vekili Berkay Çetin Oral, Denizli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, Denizli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz Çağlar, Denizli Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Vekili Tuba Uzun, BASİAD Başkan Yardımcısı Esra Kasapoğlu Ünlü, Pamukkale Teknokent Genel Müdür Vekili Doç. Dr. İsmail Ovalı, Denizli Organize Sanayi Müdürü Ahmet Taş ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji (DOSTEK) Müdürü Saadettin Dumlu ile çok sayıda davetlinin yanı sıra sertifikaları ile ödüllerini almaya gelen girişimcilerin aileleri ile üniversite öğrencileri katıldı.

ÖDÜLLERİ İLE SERTİFİKALARINI ALDILAR

Denizli, Aydın ve Muğla ili Gıda ve Makine İmalatı Sektörlerinin Gelişmesine Yönelik Teknolojik Girişimler Teklif Çağrısı’nda kurul tarafından destek süreci onaylanan girişimlerin sahipleri Açelya Bozkurt, Ali Doğan, Aslı Tatar, Ayfer Boz, Bengisu Akarsu, Bilal Çoban, Çağda Tülü, Elen Kaya, Emine Ertürk Şahin, Engin Kılınç, Furkan Karakaş, Gülşah Yaylan, Gülten Özelunay, Hafize Nur Şahbudak, Hasan Güler, Mahmut Gökhan Döngel, Mikail Yılmaz, Muhammer Uçkun, Mümtaz Yayan, Nebi Kemal Çiftçi, Nisan Pınar Kaydan, Özgür Güven, Sevin Çise Ulus, Tuğba Gün Kunt, Tunahan Öncül ve Uğur Adıyaman’a sertifikaları takdim edildi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN BAŞARILARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ayrıca KOSGEB Girişimcilik Ödülleri Yarışması’nda üniversite öğrencilerine yönelik kategoride dereceye giren Mehri Sena Kaçtan 25.000 TL, Ali Fuat Perk 20.000 TL, Deniz Çakır 15.000 TL, Pamukkale Teknokent Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Aleyna İdemen ise 10.000 TL ile ödüllendirildi.

KADIN GİRİŞİMCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kadın girişimci kategorisinde dereceye giren Aslı Atar 60.000 TL, Fatma Başak Kasapoğlu 25.000 TL, Özge Ergüney 15.000 TL, Denizli Ticaret Odası Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Fatma Betül Saygılı Kaplan da 10.000 TL ile ödüllendirildi.

YENİLİKÇİ FİKİRLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yenilikçi girişimci kategorisinde dereceye giren Onur Çalım 60.000 TL, Ömer Duman 25.000 TL, Muhammet Tutuk 15.000 TL, Pamukkale Teknokent Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Raşit Abdülbaki Burucu ise 10.000 TL ile ödüllendirildi.

MESLEK LİSELERİ UNUTULMADI

Meslek liselerine yönelik Benim Fikrim Benim İşim Kategorisi’nde dereceye giren Hüseyin Konak 50.000 TL, Ramazan Akyar 30.000 TL, Burhan Zengin 20.000 TL, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Vakfı (DOSAV) Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Fatma Çiftçi ve Cennet Ceylin Gezgin 5’er bin TL, Hüseyin Mert İzmirli, Kerem Aydın ve Ali Kaan Pala ise 3’er bin TL ile ödüllendirildi.

Öte yandan Sürdürülebilir Geleceğe Yolculuk Erken Girişimci Kategorisi’nde dereceye giren Fatma Gizem Zincir 25.000 TL, Nedim Öz 10.000 TL, Özlem Karaca da 5.000 TL ile ödüllendirildi.

Sürdürülebilir Geleceğe Yolculuk İleri Girişimci Kategorisi’nde dereceye giren Esranur Kızılhan 50.000 TL, Handenur Tomaşoğlu 30.000 TL, Tunahan Gencel ise 20.000 TL ile ödüllendirildi.

Sürdürülebilir Geleceğe Yolculuk Lise Girişimci Kategorisi’nde dereceye giren Ayşegül Aktaş ile Ceylin Daldaş 7.000 TL, Kayra Poyraz Akbaş 5.000 TL ile Mehmet Efe Balcı ise 3.000 TL ile ödüle layık görüldü.

Ayrıca, finale kalan 10 ekibe de Kalkınma ve İnovasyon Derneği tarafından ücretsiz girişimcilik danışmanlığı hizmeti verilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER